用咗Samsung Galaxy Tab S9之後番唔到轉頭

612 回覆
287 Like 57 Dislike
ecosystem 都係一種用法, 係apple product 既優勢

但唔同意apple個concept 「必定」唔會二合一 呢個講法。
當初如果iphone唔比播音樂, 分開買ipod 「保住」條line, 你又會點睇?
N合一係永遠都係市場需求, 你睇iphone 都變埋相機+Music Player
事實上大部份人真係用iphone 聽歌影相就「足夠」, 呢d 已經係三合一既結果。

當然要好極緻好專業一定有得講, 例如聽音樂有套一百萬音響, 例如影相有部幾萬蚊單反, 呢個個人享受, 個人追求。

睇下自己需求is ok。
平板呢啲多用途工具你用車嚟比係咪弱智

你有得用可以揀用唔用 vs 完全冇得用呢個concept你明唔明?

佢每個硬件有佢唔同情況下用 但係科技進步就係令你唔須要拆咁多個硬件呀嘛

你唔話Apple不如手機唔擺個鏡頭落去?影相嘅時侯用相機呀嘛

Dex mode係你去旅行都可以直接駁酒店電視嚟用 唔係你話有macbook有ipad就得

你根本唔明dex
Apple唔擺software功能落去根本係因為要繼續分開啲product line嚟逼你買hardware
藍芽都可以當新科技sell啦
premium可以分幾個tab開定幾條片咩?
反智到要另外插mon/機先用到dex

智商稅
你都唔知dex係咩嚟弱智發現
傻西 返去奶部傻西機
你嬲到弱智仔
你慘少少 話你交稅就開始發癲
無知係最可憐柒就返入你老母個西啦
睇完樓主呢篇分享我都去買部s9
噴精發完癲未
岩岩入手?
因為睇番日子s9係上年7月尾announce
想睇下有冇s10
傻西先繼續用蘋果
傳7月announce 1月出

見而家抵左好多都買左部s9
7月10有*** event announce Watch7 Fold6 Flip6
唔急嘅咪睇埋先決定,兩個禮拜啫

***官網store呢排咁多動作,我就覺得好大機會係趁出新機前清舊貨
井多少少🤏
新laptop 係咪逢四月出定點
***冇中期改款,變相佢好睇Intel幾時俾貨佢
tablet唔使另外插mon就已經用到㗎啦, 電話先至要
其實平板,非工作用途
唔係打機就睇片
基本上唔會有太大動力追新機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞