用咗Samsung Galaxy Tab S9之後番唔到轉頭

612 回覆
287 Like 57 Dislike
我部舊ipad冇跟筆,我S9冇用黎Drop notes,純娛樂用

等其他用家覆你
Samsung notes 可以用嚟開pdf, 同時再sync 去Samsung cloud(15gb 免費)
Samsung tab s9送埋筆,仲要重現到真實紙筆的觸感,好寫過apple pencil
https://youtu.be/vOlCZDfhT8Y?t=9m10s
最後聽咗大家講去摸吓實機
S9+ 真係有啲偏大
最後買咗S9 12gb 256
想問吓大家
買嗰時送咗個book cover
但我上網搵咗陣都唔見有淨鍵盤買
有無咩款推薦?
定係要買返原廠成千返嗰款
tablet就算L把啦。。。
其實唔係on9拎部tab黎剪片嘅話
買ipad簡直弱智同低能,samsung tab淨係個split screen已經屌打ipados

部野完全無撚用,出面班連登仔成撚日話買比老豆老母用,拎粒M chips黎睇youtube

之前我一直用緊S7+有oled
跟住比班連登idog水撚咗去買ipad pro比老婆

屌佢老母嗰陣個mon冇同有oled已經好撚大分別,S7+睇片冇黑邊又靚好多,先唔好理個mon有幾假,大佬睇youtube apple灰撚咗咁

班idog成撚日笑鳩oled閃mon,宜家個撚個淨住含,班撚樣對眼好似識進化咁,宜家又話oled閃頻其實唔大影響
利申番,電腦我全部都係用mac
用smart watch打得唔得?
講起Tab取代手機, 以前用過asus部padfone, 個concept真係好正.
可能因為無得賺你兩次錢, 無其他廠做, 最後asus自己都唔玩, 真係可惜....
如果用而家嘅hardware去整一定好撚正
switch orion 好似可以插電話用
https://youtu.be/gIPv7XOz530
有 新力 And tab轉用接電話

唔同啦, 堆砌一齊, 始終唔會有一件完整嘅產品咁好體驗
冇keypad
用咗三個星期好爽
打音game一流

可惜趕住開學用,s10應該會更上一層樓
自從買左S9 少左用電腦
成日係床度用tab
最後都係睇片用
我開好多野standby
開住美股睇 加睇片/打住機
部s7就係咁用 咁多年得一個問題 有個位有死點
無錯, 仲可以開住連登屌人老母
8gb + 128
唔夠容量可以插sd card
留返啲錢買keyboard
watch 打完要開speaker 講?
我想好似呢款咁樣真係揸住部電話講
dex mode? 子若買左ultra 定plus?
一面睇我曼一面睇AV

但房度如果電腦駁個靚靚地既ips 2k Mon,睇片又係好爽,27寸Size唔錯,到上床再開S9

廳4k電視,房Ips 2k電腦 Mon,床S9 2k amoled
ok wor用得咁爽,可惜出光點,但冇出激光劍就得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞