Affordable Watches 手錶討論區(42)

998 回覆
5 Like 6 Dislike
真係睇你個人,手幼成日都遇依個問題
我就緊少少,唔想隻錶fing 黎fing去
個錶帶真係要做得更好
呢隻spring drive好襟睇 又唔會搶左indices focus
我之前入左隻hi beat 個面太搶 最後都係放左

NPLM
想要佢隻限量chrono, 可惜無左了
邊一隻?

chrono 佢款 big eye 都幾啱我口味
不過戴唔到咁大隻
去唔去馬好
你呢個魔鬼成日引我
睇到你個post上stowa
見到special offer有我想要既野

750歐
你會建議我買stowa定halios?
我揀halios
type a 我覺得 alpina 仲好睇啲
stowa verus gmt
講開 micro adjustment, tudor T fit 扣真係唔錯
我會揀 stowa, btw, 佢清緊新 logo 貨,舊 logo 準備回歸,到時我會買 Marine 36mm

之前光頭老細信個神棍 designer 走去改咗個 logo
36好似冇銀dial

好想要隻Marine Original
但隻手太細戴唔到41
online shop 得銅殼先有 36mm 銀面揀,但我估 email 問佢應該可以做到鋼殼銀面
原來係清貨,咁我唔考慮了
舊logo真係靚d

早兩個星期係yahoo jp拍賣
睇中左舊stowa,俾人推過3千蚊
放棄
呢個價位仲係affordable咩?
雖然100% swiss made
但只有cosc級既sw330芯
可能外型真係幾靚
但俾同樣既價錢
我會選tudor gmt...

今日開倉,之前表示有興趣既巴打記得入手
ming?
轉咗 target,掙扎緊呢隻,original size
兩皮野,唔平喎
有無睇過timor,都係原12廠復刻

btw我都放棄左halios
諗深一層真係覺得小貴

而家睇返citizen/zelos
又或者去日本買舊鈦gs好了
Double logo Ti GS
Any suggestions?
價錢就係個掙扎位,唔知點解 vertex 呢隻睇相特別靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞