Affordable Watches 手錶討論區(42)

998 回覆
5 Like 6 Dislike

係日亞買直送唔好咩
原來呢隻係 39mm

最後都係揀左nomos
未去淘寶睇
無開工坦白講
如果價錢差唔多或者日馬貴少少
我會揀日馬

如果真係喺淘寶買
我會send email去orient問佢哋嗰個淘寶店係咪官方先俾錢
怕平少少買咗假野
坦白講
問下咁多位巴絲

Around $20k 你好會揀 Tudor Black Bay Steel 定 Longines Zulu GMT 39mm

BB Steel 好似 tough d 但 Longines 間唔中換下 nato 皮帶好好似過癮 d
睇你有冇需要GMT 功能,不過齋講樣就blackbay 百搭d, 鋼帶皮帶膠帶nato 帶都易襯
我本身好鍾意 GMT e 個 function,覺得佢算係近代手錶最有用既發明,都有有隻 BB GMT 帶左兩年幾 ,差唔多日日帶

所以先咁難揀
咁又好似冇咩需要再買black bay 喎
好啦咁

睇下 longines 邊度有折先
唔介意2手 around 20k
仲有隻Seamaster 300M Ceramic 有41mm同36mm
副廠鋼帶又多選擇 可玩性高d
Omega 我剩係鍾意隻 acqua terra 同 heritage 57

不過好貴
42既話前排見RR 5折定6折
42太大隻啦
但 6折小癲 wo
SOR 原來有講39
照問下RR正路起碼都75
咩range 先叫affordable watch
但係都入過tudor又好似冇需要入Longines gmt
係玩其他vintage 款先有需要
我地呢邊係以2萬港元內計
當然通脹多1-2k都唔會食負皮既
咁 zulu time 係靚仔嘅
啱啱喺crafter blue買咗條錶帶 落咗order先發現原來有20% Off code
我見佢未ship 唔知can唔cancel得切
依家買咸仔仲有邊度平, 要去返專門店...?
今日二手店見到呢隻
好心郁想買 二手6.6K原價10.5k左右

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞