Affordable Watches 手錶討論區(42)

998 回覆
5 Like 6 Dislike
我前幾日send左email問佢地幾時轉logo,佢地話遲啲會,但現時未有計劃

早知我sales果時就買啦
Btw巴打如果stowa, 你會建議第一隻入邊款
有啲想買 Stowa Marine Classic 36mm 一路忍住 呢隻好似無咩人講
細手 諗住趁生日買隻2手錶獎下自己
大家覺得 omega seamaster 好d 定 Tudor ceramic 好d?
一隻2手 3萬尾,一隻2手2萬尾

本身鐘意 Tudor ceramic 多少少,但又驚 ceramic 好易撞爛(我個人粗魯) 但買Tudor 可以多1萬蚊買多隻sekio/tissot 玩下
Go for it 之前見你呢隻同Halios二選一
上面有巴打俾咗個code出嚟,31/7到期,同埋要800歐 minimum
呢度有無巴打買過Formex Essence/其他系列錶可以分享下感覺
好難撞爛 利申我有
細手一定係刁 本身鐘意就更加唔使諗
水貨
omega 全新都係3萬頭
Tudor 全新都係2萬尾
請教邊到有水貨買?
都係旋拍 搵
各位想問問 喺日本入咗隻hamilton 但因為係皮帶嚟夏天帶驚多汗想換膠帶 如果想換膠帶應該去邊換?
各位想問問 喺日本入咗隻hamilton 但因為係皮帶嚟夏天帶驚多汗想換膠帶 如果想換膠帶應該去邊換?
個 code 應該只係可以用一次,剛剛試過,已經畀人 redeem 咗
tudor
Archimede 香港有冇現貨睇?
沒有啦,都係靠上網睇
都係睇你個人需要
斯文選marine,causal就flieger
運動款就不了,較貴/大/厚
巴打出相先想起marathon都係適合手幼既巴打

565美,36mm,有eta2801,我覺得出街都白搭

接近價錢而英軍款就睇cwc

當然我地力推既咸仔都有唔同色可供選擇

其實軍錶我都係知個皮毛,紅巴先係專家
咸仔嗰隻機芯正啲,但可惜唔係藍寶石面,又唔係膠面,我寧願佢用膠面,花咗可以自己拋光

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞