Affordable Watches 手錶討論區(42)

998 回覆
5 Like 6 Dislike
好毒的之前無睇豬叔嘅我都超中毒
好彩周圍都唔覺有賣了
Sorry睇漏咗,佢最主要係錶腳唔夠修,lug to lug 49mm我16cm圍嘅手正面睇係carry到的,但有時仔細睇會覺得上面同隻手唔夠貼
防刮係好但撞就會易崩列,網上有圖。
想買隻omega speedmaster黎入門
請問各位會推介咩水貨網站?
我見gnomon 好似無omega 買
SBBN035J 想問下呢隻仲有冇得買?
巴打會建議邊隻flieger? 想貼近德國款+造工比較好
我都想搵/知
呢隻屬於上一代嘅密底膠面,重貴過新 co-axial 版嘅密底膠面萬幾蚊,俾多少少買到新 co-axial 版嘅透底藍寶石面。
我會揀 Stowa, 依家連運費千一歐羅左右唔使一皮港紙。
Stowa+1
岩岩出隻6498改大三針堅正,之前無買到FOLE呢隻必買
可惜無steel case焗住揀Silver/Bronze case
真係有人會買
Sinn 代理突然全線結業

其實我覺得ORIS間鋪都唔知做唔做到10年有10年保都無用
時間狼仲有冇sinn 賣?
時間狼仲有, 不過好似話超公價SINN, 再少少折比返你
咁係冇咗 boutique shop, 時間狼仲係代理?
巴打點解咁講
limit Silver 9 隻 Bronze 18隻 Olympic 果款?
三皮幾嘅 Stowa 確係 overpriced
我諗住classic 40喳 見到carousell有隻"台灣限定版"二手七千八, 唔知有咩唔同
我排過非 Limited Edition 嘅 FO, 排咗年幾佢突然話改 center second 機芯個師父突然離世,冇機芯供應。
用6498大改,加左秒停,有新既橋板,大陽紋打磨同倒角打磨,呢d都係德國工藝,3萬幾唔算貴啦

附上另一牌子tourby用6498 top grade的圖,接近3000歐,可見傳統手工藝係要一定付出既

我地對stowa既要求主力係beautiful good true同affordable,所以賣3萬而覺得貴,係品牌定位問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞