用咗iphone 15 pro max之後番唔到轉頭

182 回覆
351 Like 259 Dislike
ios最痛苦係個返回/上一頁手勢
焗住用雙手操作
先唔講kaiboard有得跟電腦排位
揀字可以同電腦一樣記位盲打
依個功能大路keyboard無我都認命

而家講緊揀字以外仲要額外長㩒逐粒dun啲英文字出黎
一係就要中英keyboard轉黎轉去
一係就兩下shift全大楷

未用過就咪包拗頸
淨係計中英混打 gboard, swifkey keyboard輸kaiboard九條街
都仲未講對唔同中文輸入法嘅支援
成個keyboard 一堆功能你就拎一樣嚟以偏蓋全 語音輸入唔講,倉頡速成連打唔講 再加埋第三方keyboard一向可免則免,希望你無錯手開埋full access right
用左返唔到轉頭
idog話ios好user friendly得啖笑
Universal back gesture已經贏曬
人地一開始講中英混打你又9唔搭8衝出黎
拗唔贏又東拉西扯
都仲未講對唔同中文輸入法嘅支援
講埋輸多十條街 講經咩
識電腦盲打一定唔會鍾意連打慢慢揀字
依啲為手機版輸入法妥協而生嘅功能俾你撚到出神入化都唔會夠盲打快
gboard喺ios都係第三方黎 多謝你為大數據作出貢獻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞