用咗iphone 15 pro max之後番唔到轉頭

182 回覆
351 Like 259 Dislike
因為呢度成日都話「Android好多選擇」/「$2000 An機都有120Hz」之類嘅嘢
即係承認垃圾機直上Pro Max係有可比性
低階就對返低階
價錢都唔撚同啦
但大家屌Apple嘅時候係低階an vs高階iPhone呢
How about Swiftkey?
- 整機大把師傅識整
- 機殼多選擇
- 裝好多嘢係部機, 都仲係爽
- 舊機都有 update.
- 硬淨
- 唔洗做電話工程師. 入面d file 點放, 我唔想理, 唔洗理.
- 唔洗reboot. 一部機開成年都未crash 過, 好穩定.

利申, iphone 4s 用到依家 iphone 15
連打爽到仆街
swiftkey用語音輸入都係要用返Google or Samsung ,然後會跳一下畫面先用到

連打無gboard咁癲,gb個連打估字係好準

但swiftkey都有個優點就係將個cursor放返去之前嘅字,佢識得出返之前嘅推測字(同iphone一樣
- 自動模式下嘅好相機
睇完笑撚左出聲
鏡頭unlock 同face id 兩回事喎
鏡頭unlock galaxy nexus ICS年代都有啦
Sony已經係佢用過咁附近最好...
一睇話要旗艦殺手就知樓主係個唔肯俾錢,又想乜都要有,到頭來唔湯唔水嘅人
依家Class 3 叫做可以用嚟畀錢
咁有咩分別?
face id 唔使用鏡頭?
突破盲腸
Google下face id原理
事實證明 samsung 以外嘅 android 機都係不外如是,google pixel 就無港行唔計啦
得Pixal得?三叔唔用得?
pixel 嗰個 face id 係 2d 定 3d 跟 apple 睇齊先,安全度差好遠 wo
唔洗reboot, 未crash過 冇可能
前幾年嗰啲唔記得
但係iOS 15打後成日都有bug要reboot/update解決
settings app都會彈 再者update嗰陣都幫你reboot咗點會唔使reboot

有時仲有嘢會倒退 以前打橫個Notification Centre係會繼續有wallpaper
而家就咁灰色一pat

利申第一代就開始用
ios 個 icloud+ 有 hide my email,google 有冇先

呢個有冇?
自動模式下嘅好相機
- Face ID(我唔鍾意指紋識別,指紋有時work,有時又唔work)。呢個係我最鍾意嘅iPhone功能。如果可以,我真係希望可以將呢個功能帶去Android世界。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞