用咗iphone 15 pro max之後番唔到轉頭

182 回覆
351 Like 259 Dislike
唔洗,可以係電腦度直接開
側面指紋真心最快最方便
睇到篇嘢都覺得好撚毒
同樣AN轉IOS
真係覺得IOS啲setting好唔方便
成撚日懶醒垃圾UI 垃圾設計 好唔方便
AN介面舒服好多
部機順左係真,但係好多人、包括樓主都係低階AN轉IOS
順左係正常

高階AN機其實同IPHONE一樣順

I機安全性係贏,其他野要比就同高階AN比,同中階/低階AN比係唔公平
因為公司抽獎中15pro max 都由5ii轉左
個人感覺 用指紋比google pay同解鎖係爽過要隊直部機對樣
不過iPhone可以用八達通係好大嘅plus
其實大把
我識既多數 鐘意face id多, 包括我
指紋fail率太高, 特別係我呢d多汗撚
an機打字爽好多
iphone要逐粒打咁濟

an機可以一完一串再慢慢揀
指紋我10次有8次都要抹下手指先解到
唯一要彈iphone 15 系列既係個usbc叉電
我想用尿袋叉iPhone
個iphone調轉幫個尿袋叉電···
an機有無keyboard推介
用開gboard覺得非常垃圾
用中文輸入法直接打非英文既時候唔比我打
一定要轉翻英文鍵盤先打到
用實體鍵盤既時候無方法叫翻個虛擬鍵盤出黎
變相打唔到emoji
真係好狠煩
smooth?
雖然我都係iphone 擁躉 但係face id 真係撐唔落
你老尾拎部手機擺正對住頭仲要等幾秒
人地指紋hi一下就搞掂啦
我有手汗,夏天就會想要face id。
不過俾錢個陣太19,佢nfc係機頂,就個角度face id少少煩
我iphone換samsung
指紋根本完勝
好彩你冇轉14舊電勁廢。 15 Pro Max好好多。
gboard打中文好爽喎
無咩推介不過
用3部垃圾 然後轉會直接上pro max 話返唔到轉頭
你係咪戇撚尻
咁係因為你之前用埋奇奇怪怪的an機
用Samsung 無你講nfc個個問題
好多體驗好過ios
利申:雙修
咩叫打非英文嘅時候唔比打?
gboard嘅連打同埋語音輸入基本係無敵手
OK喎(wo)
hea
fg
en唔enjoy
類似呢啲
無得直接打
要換keyboard
或者打其他字再改
定係純粹係我唔識用
咁你買錯左 IPHONE 16仲正
唔明點解打唔到 中文鍵盤嗰陣(我用倉頡)咪長按粒字咪直接打到英文

設定可以縮短長按時間會方便啲
btw 實體鍵盤打emoji响設定裡面都有得set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞