[26]考緊26?你問我答 (56) 學神傳說

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我元駕都係咁
教仔練習車同考試車都唔一樣喎
元駕咪又係咁
自練車啲極力子大部份都蝕得七七八八
迫力又嘈又唔好收, 懷疑跟本已經冇乜皮剩
油門扭大油都唔係好肯去
連打燈粒掣都爛嘅, 有時打完燈係收唔到燈

一上考試車, 完全係另一款車咁
極力子好吊, 迫力好收, 一俾油就有反應
唔信可以考多幾次去比較下
牛肺自練車你舞得掂
考試車揸兩下就自動上到手
總之個啲駕XX院都係咁練同考都唔同車
我自己都領教過
本身駕丸練車都次次揸唔同車
所以習慣多啲唔同車既反應都係好事
試過有次架車支波棍比人跌到歪晒
屌佢元朗啲車每次揸都係新體驗
我揸完一次牛肺車比我練到乜車況都打到8字同正常上落波駕駛
牛肺車使人進步
我考羊只可以講我俾油同落brake個手感差好遠
不過都有可能係我廢 適應力差
講多兩句 我用返牛肺車落brake個力度 去到考試車既時候變左重brake 得個幾分鐘試車就要適應到+就到力度打8字 我真係做唔到 準備死死氣出去搵街師傅考天光道算
沙駕都係
早一晚尾鐘去練,叫阿sir 留定部車,通常都肯
想問二六係咪開車前
停車前
停車後都要望盲點?
應該係開車前同停車後
點解嘅?
U should do that for every vehicle you drive
元駕上晒強制ABC堂想自己練習既話,係咪一樣係app買(電單車課程>補鐘) ?

見到成$400 一節
可以,不過多數約唔到
最好你去電單車部confirm 咗時間先即場買再即場約
學牌路段一問
(想掛返個學算 唔想再心驚膽戰中block或者冇保險)

荃灣青公想去大埔道係咪唔好落蝴蝶谷道 可以合法行呈祥道入大埔道再係石硤尾落?
買多啲平啲
跪問 一下咁多位掃桿埔師兄. 點解呢個行東院線都係要係左邊出? 明明右邊都係出口. 教我果個阿sir話:唔好問點解, 因為係咁. 聽到我唔想再租佢地車.
考果陣就試下右邊個洞出
咁但係點解唔得先? 道路標記係正線黎.
朋友報左名學26,撞正去日本東京想買個頭盔返香港送比佢做生日禮物

唔知大家有咩鋪頭推薦?

Budget: <$1000港幣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞