[26]考緊26?你問我答 (56) 學神傳說

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我嘅教學係專業同其他跑龍套嘅教車師傅唔係同一水平
用ok手都要配合你用手指劣先得㗎
你用手腕力係冇意思喎
如果覺得定油難可以試下練定二波過第一個彎

我嗰陣都係覺得自己轉彎易chok

臨考嗰陣即刻練
雖然19係送18
但侜20 passing rate >19 3份1而且沙田葵涌點都易過荃灣(fyi 19得荃,18有柴/荃)
咁我知點好
講多樣
一般1 2 10 18 都係3手軚掉頭
19要5手軚
20得泊位同操波(I.e. 短距離內用double clutch 1->2->3->2->1)
20吹泰師?
好彩未報
幾時甩
可以甩嗰日即刻報㗎喎
例如你上晝去運吉搞甩p即刻用電子證書/智方便報(大車冇得喺運吉櫃枱報,要網上/寄信)
留個仆街師傅名:
學車易 梁xx 電話號碼98627657
教車態度惡劣,屢次口出惡言指責同pua學生嘅駕駛技術,每次等燈位都會攞部手機出嚟玩。我轉軚轉得好地地會突然出手扭個軚盤真係痴撚線。遇到呢啲咁嘅師傅嚇死初學嘅學生都似。剩係上咗佢兩堂個半鐘幾乎鬧足全程心諗有病。希望嚟緊學車嘅朋友多加留意
入錯post?
想問下路試如果報街天光道
一般係好似46咁搵師傅跟到考試定係見有啲租車鋪package 去報? e.g 226?
26可以遂堂計, 亦都可以報package
不過多數package 抵啲
唔該哂先,因為我見有一啲係跟師傅連埋平時練車都係借師傅車直到考試果種形式?
如果係跟街考就多數都係噉, 同你46一樣唔會學就揸jazz考就揸alphard㗎嘛
不過有啲人唔正常, 例如我, 我貪快去新觀用df150考路試, 但係搵街師傅學車就用gn125
求安慰,

肥左強制……

換左嫁新車,唔係平時練開果嫁,
頭break極靈敏,輕輕㩒都鎖死,
第一下剎車緊張㩒左,失平衡落左右腳

好灰,又要比人㩒多兩千蚊
我當年都係老強2 take 路試一take
老強真係靠自己但係路試可以靠搵啱師傅搭夠
我果陣第一次都練到熟晒
點知考果陣,轉完左彎番黎就落右腳

但呢到幾個2take老強都好似1take路試
下次老強就掂架啦
我都係排個快期,之後上完重讀
練左一次包既果堂練車,就輕鬆過左
大家起邊到學電單車架
老強: 4間一樣, 想快就元駕
路試: 學X天X/XXX使
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞