[26]考緊26?你問我答 (56) 學神傳說

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
落波補油嘈係咪都有機會肥
定考試做戲唔應該補油拉返高轉數 令架車冇咁chok
想問下駕院淨係報路試係幾錢 同package會唔會差好多
住同番工都係大西北 元駕就近啲 但好似貴過跟街師傅學好多
同埋駕院係咪得一款車
因為我係小矮人差少少先夠150 見街師傅有矮身啲嘅車 好似會比較易揸
定係去報左強制先 pass左先再諗路試
你剩係報咗老強先, 因為老強+路試一齊報同分開報都係一樣價錢
先唔講邊個好啲, 就算最後都係報返教仔 剩係cash flow已經贏咗先

教仔/新觀都係用df150, 身高150的確有啲難揸, 街用gn125架車矮好多易揸好多
強制一定係元駕架啦 報左強制過左再諗
https://www.youtube.com/@kotsubu 有技巧短身女子都揸到
唔該matt巴
仲以為一齊報會平過分開報
不過我未考過筆試 去報強制佢係咪會幫我排埋筆試期
元駕, 大直路5波, 轉低波有補油, 最後pass
補油補太大啖會chok到衝前, 平時自練多啲搵下補油個感覺
元駕仲係Honda CBF125
新觀就清一色壕爵150, 感覺重少少同大力過Honda少少
會, 個flow係佢會幫你排筆試
pass咗筆試(跟教仔係唔會有筆試合格紙, 得教仔send sms通知)之後即刻落去教仔/新觀排埋老強
啲人話沙駕鴨都轉咗
我年頭考果陣仲係125咋
而家唔知
強烈建議自己報筆試 因為跟駕院報筆試係要上堂 好on9
我個時考老強佢會專登推一堆考試車比我練前面個節
跟住叫我認住NO. 攞返呢架一陣考

路試就出面另一間學校,佢都會話呢架聽日用嚟考試,你用佢啦,聽日補鐘都攞返呢架,同佢FRIEND D啦咁

好少會比部你無掂過的你喎
新觀駕問題去到考場先知得嗰幾部仲要無得揀前一日練都無同我講考邊部 盲盒咁抽
另外想問下我應該試下抽快期定排隊尾好
我見天光道尾期到11月尾 唔係雨季好似好啲?
如果呢兩三個月抽快期會唔會好唔抵 撞雨季
同埋未試過抽快期 依家算唔算易中
不過我學牌8月尾到期
咁真係好狗喎,,...
我個時阿SIR唔記得我幾時考,不過我話比佢知下星期佢都盡量比D考試車我練
最後個兩次直頭同我講係呢架認住佢,到時提一提話要呢架咁
我會照抽,抽到落雨佢會改改特快比你
本版傳說都係咁...
反正錢一樣,WHY NOT?
真係比新觀駕害鳩死
上個揸呢部車去考嘅師兄都係上斜衰死火落右腳
諗諗佢先 我最驚抽幾個月都中唔到
衰過排尾期
邊洗上理論堂
我經駕丸報,都係直接去長沙灣考
我果陣都係完全未有牌
橫店都要老強,咪得佢搞埋筆試期
考完筆試pass
就自己排街46, 同埋去駕丸排老強
老強個錢包左筆試,橫店都係比左錢
唔好晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞