[intel已死] intel被AMD,NVIDIA,APPLE,Qualcomm多路夾擊,象徵intel統治時代結束

233 回覆
53 Like 30 Dislike
唔限PL1PL2火數同電流數基本上等死
唔係話俾太高電壓 電死咩 1.4v +

但啲YouTube又教人降電壓

究竟真相係咩
等兩間出新U 睇下咩環境就換137K 用緊
手機app? WSA俾M$判咗死刑喇喎
你即使intel新個default setting ,粒u都基本上會自己去到6ghz以上,電壓1.65v以上
個頻率hz太高打機會crash同藍,又有可能會縮
唔降點用
又唔係極端降到1.2v以下,我降到1.4用都唔得

拎去rma你當人地唔會試?試完問返客服佢地都話佢地試到hand機
你以為個個好撚得閒走去rma
加Cache呢個概念根本係Intel做先
當年Broadwell咪擺128MB eDRAM落去
清講得冇錯, AMD 1% 真是輸晒比INTEL
測試仲要未更新intel BIOS
會唔會遲下直頭唔洗經WSA行app呀
唔同system你點樣唔經
唔經WSA咪第二樣VM/subsystem
你唔識我唔識點做姐 唔代表人地諗唔到點做嘅
果頭話停WSA轉頭大肆宣傳 windows on arm
有咁嘅聯想好正常
屌 d intel fanboys盲撐都算
仲要老點人走去再加電壓
咁你真係唔識
有道理,intel果邊應該用ddr4 去測先公平
是但啦,都唔會有人理佢地架啦
你就on9,仲叫人去加
都話已經試左intel個default setting
入面就係ac_ll 1.1
都話咩都唔set用佢個default setting已經自己去到1.65v以上,6ghz起跳
講乜野塊板自動降壓

實際就係好多人降左之後穩定左好多
rma又試到有問題
你鐘意咪自己加飽佢
一件事可唔可能同你識唔識係無關係
唔好比你自己能力局限左想像
驚佢上到台口窒窒
測試出嚟amd快啲唔準計
總之我話intel快啲就係快啲
當年cpu仲有via
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞