[intel已死] intel被AMD,NVIDIA,APPLE,Qualcomm多路夾擊,象徵intel統治時代結束

233 回覆
53 Like 30 Dislike
Intel燒錢玩GPU冇人買
依家柒到要停咗以色列個project
真係唔知邊個危
amd 市值 = intel *2
amd mobile 已經吊打咗3代,就知佢9 up
我甚至覺得Intel laptop 去到不可用既階段
高潮一陣就收皮,放起大脾都用唔到
surface 更加要downgrade轉用 u系
AI PC AMD起碼食過半市場
高通咩ARM主導完全係吹水
講到尾13代唔可以全方位打贏zen4, 咪加電囉,14代?再加電推頻推到出哂事
然後7800X3D依然係最強gaming cpu
其實乜鳩 AI PC 乜鳩 copilot 都係吹水多
卓頭 搵個藉口撩人換機
有錢搵就得啦 咁多人識IT野咩
但係我見啲軟件AI功能開始多
AI PC 可以特別針對提升效能應該都係好事
14代同13代問題都未搞掂14代一粒u已經拎左去rma 2次
最強gaming 係咪講緊大家都係用1080 比
7800x3D 高fps
邊粒?14900k?
你去bios用返佢個所謂base profile就搞掂架喇,不過效能就......
有好嘅arm windows機
我就會由MacBook Pro 轉返windows
唔夠 要熄貴板自動超頻 multicore enhancement 個D
無用架,手動set好多野去降壓都好易死
唔係就唔會rma左2次
Copilot pc本身都唔係高通/ARM獨家

賣左去轉返amd吧啦
呢條傻鳩暴發戶spec撚
仲夠膽死提10nm,咁撚掂就唔洗搵tsmc買3nm啦
次鳩次都比人恥笑到深潛,覆都唔敢覆人
Intel新U 究竟係咩料 咩製程

用緊137k 雖然降壓 ok無事 但想換了
你有冇工程牌架,唔好屈intel
實強㗎,cpu bound game low frame柒過上面條柒頭, 我拎粒i5+ddr4求其tweak下bios都贏你7800x3d 行default當少7800x3d 10%但起碼frame time穩定唔會無啦啦疾兩嘢先
你個白卡腦殘賤種又夠鐘突左個龜頭出嚟?咪撚走啊你
屙完督尿就走左去,建議下次著埋尿片出街
intel 唔搵你去講ppt 浪費左你個人材
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞