[窮撚遊記] 2星期意大利Dolomites 威尼斯 佛羅倫斯 米蘭

230 回覆
43 Like 2 Dislike
一睇你個名就知係好有警覺性既人
各有各好 但我鍾意意大利多d
野食天氣都屌打英國
不過Edinburg都令我好迷戀
多謝ching! 你d遊記都好正
收到到時就係帶我屋企人去 唔知佢地對於成日食包點睇
勁撚鍾意行下湖邊撚鴨仔傻下傻下咁
冇留意男人
我以為要著靚d既係法國
利伸冇去過
留名,想去
全day hikehut to hut應該會要咗小弟條命
果陣旺季email問過幾間refugios都冇回音 路線又未plan 驚去到先話full晒
我仲以為愈南消費就愈低
即日來回rome都好chur下 到底有幾貴
瞓街都會俾人charge有車最好
Ching都幾隨心到時share下去咗邊
米蘭來回HK 因為最平 如果唔睇價錢應該Venice上最快
都唔係用落釘tent ,攰咗瞓低抖下都唔得?
心動不如行動最多我努力打得好睇d
正啊實好多野睇會唔會去Florence?
成世人咁長,實有機會再返去
我成日去完旅行先發現自己錯過咗d咩必去景點,都係咁安慰自己St Magdalena就係我今次冇去既地方 唯有將佢列入下次去Dolomites既itinerary
我都冇,鐘意睇文藝復興野多過法國種style
有燒雞pizza 的,等於食番意大利野
瑞士d湖水好撚靚的重有天鵝,好鐘意撚佢哋
反而想知你舊年七月去係咪日日都咁好天?
係咪都係着普通夏天裝束得?
你張七日交通pass都只係搭咗兩日 呢度行山真係好貴 。
我比較孤寒 。我呢排睇多咗大陸嘅視頻網站,發覺大陸都好多靚景嘅行山路線 。消費平好多,又方便、治安又好。
當然,每個地方、國家嘅景都唔同。但係人生苦短,邊有可能去晒咁多靚景。用有限嘅錢去啲性價比高、又靚嘅地方行山,我已經好滿足。
Dolomites d 巴士點買飛?以Ortisel 做base 係咪gd choice?
有冇入Blue cave?上網見好似好復雜同要係咁比陀地…
Dolomites 係正嘅,小弟都曾喺上年7月到此一遊。

Seceda

St. Magdalena

sassolungo
個人覺得夏天就算顯眼又如何 賊人取易不取難 你放咗喺衫入面 佢都幾難搶 自然會轉target 又唔係得一個遊客
會!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞