Now E來屆英超西甲不再 單季單月收費告終 Now TV成真正「獨家」

549 回覆
5 Like 153 Dislike
咁洗乜幫襯now
20秒已經係好保守
仲要每次續約都加價
YouTube好多人直播講波 唔係賭波的話delay少少無所謂
要同佢夾咗幾年NOW E 嘅網友分手了
唔睇馬我都唔知
講到送咁好聽
我剩係想要英超啫
電影台不知幾好
網頁版或者app 15-20秒
電視now tv app成分鐘都有
所以nowtv唔建議用電視app
睇番以前啲新聞 3年播映權要47億港紙
果陣收200蚊一個月 點先回到本
唔係會ban嘅咩
緊係無畫面
又要人用電視 app 又Delay耐
又俾得1隻盒
射上電視又Block
2006年是收費電視市場翻天覆地的一年,電訊盈科旗下的NowTV傳以2億美元(約15.6億港元)投得2007至2010年共3季的英超轉播權,擊敗出價1億美元的有線。由於NowTV首輪出手太高,遠超有線,英超取消了次輪投標,直接將播映權交給NowTV。同年,NowTV以近4億港元投得2008年歐國盃轉播權。

後來轉到NowTV主管體育頻道的賴汝正說:「英超佢哋有個慣例,當佢哋覺得你出嘅價錢已經好滿足,就直接畀你哋。Now嗰時出第一輪已經接受咗,有線嗰陣好反感,有冇搞錯,機會都唔畀,你點知我出唔到呢個價錢!但冇計都已經定案。」

NowTV不但搶去英超,還從有線撬人。顏冠鑫說:「2007年係一次人手萎縮,唔只流失咗好多講波佬,幕後都走咗好多人,之後都有請番少少人。舉個例,例如40人走咗20人,之後再請返幾個,類似咁啦。」

now而家到左收成期割韭菜。韭菜俾人割唔可恥,可恥既係仲有人幫班收割者開脫
未計製作都要200萬訂閱先打和
香港睇到咩?
咁你解釋到違反左咩Competition law未?
傻閪
我以為你有有畫面嘅直播
聽人講裝Unblock iQiyi - Free and unlimited 就得
你唔想聽廣東話 你咪唔好買囉
依家我想聽廣東話又得, 聽英文又得 聽幾件低B女人講廢話又得
最後都係租返俾nowtv 搞
同大陸一樣,一開始抬高個價,出多過有線一倍價錢,又挖有線d人逼死競爭對手。而家樓上有班傻鳩係度話冇人投以前有能力投果d無線有線邊仲有能力同你幾十億咁玩
都唔係佢講違反
sor
屌錯人
我從來都冇打算解釋係想笑下d幫now開脫既人。至於你係唔係我就唔知喇。
精彩娛樂 盡在nowtv

真係好撚嘈
65萬姐 同埋商用果啲會收貴啲
不過都無乜可能賺得番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞