Now E來屆英超西甲不再 單季單月收費告終 Now TV成真正「獨家」

549 回覆
5 Like 153 Dislike
搞清楚wor
當時係英超唔比佢再投第2輪, 有線個解釋係話佢可能出到20億以上
如果有線要做, 佢3年後一樣可以比20億以上去做
最後又係點?
nowtv 貴好L 多
商用好似成皮野?
平時冇得用電視睇波
係咪含得了
咁now衰撚極都叫好過有線N倍
而家now係每部電視計
但係無公開過幾錢

之前世界盃就有鋪頭訪問話3萬幾蚊
求link
有線唔俾人cut,有部分原因都係因為唔夠now搶客之後做壞左個朵就翻唔到轉頭,就算10年俾佢搶翻播映權都賺唔翻d錢
06年now搶完之後果次咪又係有線搶番
兩間輪住做去到樂視天價搶完之後先now一直做到而家咋嘛
同埋now製作質素好過有線好多啦
關Competition law撚事咩
之後有線谷住俾高價搶翻轉播權但係面對now搶客搶員工,維唔到皮就收皮
有線係咪比當年cut 唔到潮文搞死左 個名衰到TV 又輸, 上網又輸
3xx 6星級體育所有電影台同亞洲娛樂組合
我冇話關事
No
自己on 9比英超同奧運燒清D錢
三分鐘都接受到 你無朋友 唔上網架
一個WhatsApp 劇透哂邊隊入波先
我完全接受唔到要搵link上網睇
舒舒服服60寸電視又4k 無可能比得上
雖然Now真係好撚貴
呢個年代仲有人買個盒子 ? 60歲以上?
潮文都係有雞先定蛋先既問題。有線個底本身唔夠大,面對now搶客搶員工都無能為力。佢地要開源就出呢d招數。cut唔到都唔算核突,最冇道德係縱容d sales拍人門口,呃佢地買有線
當時有競爭係好,如果有線仲keep住做佢只會不思進取
我仲記得佢連頻道都唔夠,成日唔播晒d波,連聯賽剎科同時進行嗰日都淨係播三幾場
同埋佢用app / 電腦播波個科技水平係落後now起碼十年
佢如果唔係有球彩台鳩up呢個集體回憶我諗無人會care佢有無得做
不過衣家的確係無人同now競爭,都唔係好事
我想道出個問題係當時now一開始搶高左個價,造成惡性競爭。有線收皮都幾大程度關呢個事。其他地方既政府都會幫手協調下避免搶到變天價。
下? netflix, disney plus 英超西甲乜鳩都有wor

唔好咁快就開火先
當年獨家奧運有線得罪哂全世界
畀錢睇中國嘢係智商稅喎
唔畀都睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞