Now E來屆英超西甲不再 單季單月收費告終 Now TV成真正「獨家」

549 回覆
5 Like 153 Dislike
仲要前排差佬搞埋用bandwidth查人有無streaming,唔知以為處理緊hacker定CP
查人有無用streaming app 睇波?
同英國鬼仔同事chat
畀左now播英超schedule佢睇

佢羨慕到傻左

用bandwidth + 時間「知道」你開波嗰時先stream緊(而唔係睇劇之類)
上門拍門俾警告
之後仲係咁好似已經開過告票定法庭傳票
起碼每星期大波都有兩三場4k, total at least 76場
當時係個個台都加d流程 搞到難cut 約

有線唔係唯一一間難cut約,係流程上,有線需要打電話cut約,問題係當時有線負責cut 約個電話長期打唔通/無人聽。

利伸:cut過有線
英足總真係笑到見牙唔見眼啦

一個得幾百萬人既地區投得貴過人地成個國家
Ching 你有用過就知

佢有show 4k直播出黎 但係禁入去係唔俾睇

要出返去睇普通版

佢有送4k既場次 分分鐘免費台有直播
旗下Now E不會再就英超及西甲賽事按日、月或季度提供賽事通行證。香港電訊發言人今回應指,今年1月開始將「Now E」客戶升級至「Now 隨身睇 」應用程式,而「Now E」原有提供的節目及賽事通行證,如1日賽事通行證、月費計劃、及季度通行證等,將會繼續在「Now 隨身睇 」上提供。
Nowe wo 我冇問題
全文:

關於 NowE,香港電訊有回應,官方全文如下:

-------------------
對於有傳媒揣測Now TV 不會再就英超及西甲賽事按日、月或季度提供賽事通行證,並要求客戶必須簽訂至少兩年合約方可觀賞英超西甲直播,香港電訊發言人回應如下:

「為迎接未來更高質素的內容及串流技術,我們已由今年一月開始將『Now E』客戶升級至『Now 隨身睇 』應用程式,以享受更優質的串流觀賞體驗及服務。

『Now E』原有提供的節目及賽事通行證,如1日賽事通行證、月費計劃、及季度通行證等,將會繼續在『Now 隨身睇 』上提供,讓客戶可以靈活訂購如英超、西甲、及NBA等體育賽事。新一個球季的訂購計劃及賽事通行證詳情,將一如以往在球季開始前公佈,敬請密切留意。

『Now E』原有客戶升級至『Now 隨身睇 』後,將有更多的節目內容選擇,亦可享提升的服務功能,包括更高清的內容。

所有有興趣的客戶,現時只需於網上進行簡單登記,即可獨立申請不同內容組合,以『Now 隨身睇 』觀賞更多元化的娛樂及體育節目。

我們將透過集團的門市和客戶服務熱線,向現有『Now E』客戶提供所需協助,讓他們輕鬆升級至『Now 隨身睇 』,繼續欣賞精彩節目。客戶如有查詢,可致電:1833888」

-------------------
唔明, 如果我用開smart tv 嘅nowe app 嚟睇波, 咁轉左now 隨身睇即係用咩方法睇?
即係叫你join佢個Now TV, 買埋佢個盒。
『Now E』原有提供的節目及賽事通行證,如1日賽事通行證、月費計劃、及季度通行證等,將會繼續在『Now 隨身睇 』上提供,讓客戶可以靈活訂購如英超、西甲、及NBA等體育賽事。新一個球季的訂購計劃及賽事通行證詳情,將一如以往在球季開始前公佈,敬請密切留意。

明顯睇反應 呢兩個月唔夠數
8月頭應該跪低開返啲少骨版plan畀我呢啲乞兒買
app setting 要撳返播4k 就睇得4k
字面解係用另一個app 睇
季票 月票仍然有
但詳情要再等佢公報
以前可收馬會pass 真心抵
可以揀唔租盒呀
都係2個online
租盒就1+2online
Nowtv一樣有電視app
但係delay到仆街
隔時衰過搵link
全港最多now pass一定馬會
果到出事都幾煩
咁其實佢玩簽約綁死人都on9啦
Nowe就係呢樣野好
得nowe係唔係要重新登記nowtv帳戶
無野了柒左 無追返原來有月供
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞