Now E來屆英超西甲不再 單季單月收費告終 Now TV成真正「獨家」

549 回覆
5 Like 153 Dislike
之前4xx free 4個月,所以除開係3xx ,同佢依家嘅offer嘅價一模一樣
我通常對bet365個鐘 now 3秒
大陸link 英超30秒
其他就1分鐘左右
Nowe其實非4k仲濛過now player
兩個都係假1080p
幾錢1個月?
啲 link 邊到揾
倒米,而家世界大勢都唔會簽長約,行番舊路都幾奇怪
我唔知其他人點諗,至少我一定唔會簽
unblock youku
google live tv me
臨開波10分鐘倒先有link 但佢d台好多係固定
賴汝正說:「不斷去搶當然唔健康,新加坡都有爭到頭崩額裂,但新加坡政府出嚟控制住,大家協調,唔好搶高個價;香港就冇呢樣嘢,兩個商業機構點協調。雖然之後都諗過類似嘅嘢,不如一齊分咗佢,但點分呢?邊個播最重要嘅一場比賽,基本上冇得傾。冇政府介入,呢件事冇辦法啦。」

原文網址: 有線停播|英超播映權愈搶愈貴 前體育台長分享投標競價細節 | 香港01 https://www.hk01.com/article/895045?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

新加坡為免惡性競爭,協商由一個機構出面向英超聯洽購轉播權,再「批發」給本地電視台播放賽事。
事實係奧運冇咩人睇,所以當初東京奧運係冇人買返黎播
有幾年係樂視用天價搶左返黎,跟住佢收左皮,NOW就執雞
thanks bro
新機頂盒好撚清喎
96年有線 100萬美金(800萬港紙)
07年Now 15.5億港紙
15年樂視 47億港紙
有線搞左三次足球評述員比賽黎招募人材應該咁講,香港講波佬呢個職業就係有線發揚光大
因為有線真係戇鳩
其實佢嗰陣時專心搞免費電視同奧運,根本冇諗過去搶返英超返嚟。入標都係例行公事式志在參與。但最鬼嘅地方就係喺呢度,唔知點解佢會用返上次now嗰個超高價去投標。但其實嗰時真係通行都知now係用返個正常價去投。而有線嗰邊係一定知道now用咩價去投。(補充多一句,其實個投標價係行內唔係秘密,Now開台去搶英超返嚟嗰陣時其實有線都知道佢用咩價去投。)咁有線最後結果用咗一個佢當時比唔起超高價中返英超返去播。最後搞到要阿媽九倉出手先搞得掂嗰嚿錢。再加上之後免費電視個牌出唔切比有線獨家播奧運,要監平監戰賣俾無線同亞視播。結果有線就燒晒啲錢從此就一沉不起。
唔係講now個個
駁到未?
使唔使一齊貼學歷?廢柴
後來d訪問有講過轉播權英國果邊唔單只睇價錢,仲有節目質素。有線節目質素唔夠Now黎,又有Now出天價打破常規三輪投標既先例,有線盡地一鋪,唔會夠膽出個正常價啦。
最大問題係NOW D 街霸勁撚過有線
果陣我仲記得NOW果D死JER撚住你簽約, 勤力過有線幾多
你on9? 我買nowe 就係因為除左睇波之外我根本唔想睇其他咩賽馬台咩電影台咩mirror 台, 屌你老味而家逼我綑綁硬食所有野
有無得make sure 係廣東話?
有無啲廢台,佢tv 都係收二三百
你企係度俾人打劫, 笑反抗/逃走的人係乞兒
又係你呢D 弱智獨醒撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞