率先體驗Android版八達通! (5)

903 回覆
12 Like 3 Dislike
今日試咗係氣水機買野OK 快
開咗八達通apps出notification 就用得
android無論加定用八達通都好似好難咁
見我d朋友用apple pay好似無乜難度

頭先增值落Samsung smart octopus都fail左一次
唔知佢有無食走左我100蚊
定係我唔識用
你唔識用
我個profile都唔喺香港都用到
你用咩方法增落去先?
同埋佢有無出個error code?

張圖右下開八達通app 八達通app再去銀行app過數
第一次有error code 但係收到銀行sms過已過數
第二次同樣方法 無問題成功增值到

直接用Samsung wallet 增值啦
用左個半月都未試過用唔到
可能某啲機相容性差?
就係唔想加卡落samsung wallet先用八達通app
不過睇黎都係要加返張credit card入去

我nfc set左用google pay張信用卡比錢
加左卡落samsung我怕要轉黎轉去
有時想用信用卡有時想用八達通
你果$100睇下係咪去咗八達通App個銀包入面
自動增值 唔洗煩
唔洗加落Samsung wallet咁咪加落google pay
好似真係
明明同樣方法入 唔知點解第一次落左銀包
第二次落到張卡
相信你張卡data已經花哂用唔到,救唔返data分分鍾要推倒重來換卡先得,拿拿臨搵客服講數啦
我覺得你係唔記得掃返向張模擬卡
變左增值八達通銀包
那星
完全唔知點解會死
上次我係update部電話一次就正常返
打去客服啦

巴士終於好順利
感覺比Samsung Pay Octopus快好多
12.07a嗰次?
率先體驗Android版八達通! (4)
https://lih.kg/CeJvuOX
#891 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
率先體驗Android版八達通! (4)
https://lih.kg/CeJvvxX
#917 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我似你呢個case
前兩日過左大海
返到黎就用唔到
pixel每月update update完又得返 唔知點解
cs聲稱話會查下咩事 唔知依家點了
最近呢個月去咗3幾次海外依家都無事
應該係省電模式下,撳住咗唔俾8仔app用background data 去sync 嘢上server。只要開返8仔隻App 用background data就得。有啲內地品牌,要開埋”自啟動” 個設定。暫時set 咗so far 冇再見依啲message。
佢#144已經成張卡read唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞