率先體驗Android版八達通! (5)

903 回覆
12 Like 3 Dislike
去旅行之前係咪最好backup咗張卡先?見好多巴打去完外地返返嚟張卡就用唔到
我開卡嗰陣都唔係香港 返嚟都用到
但Google wallet唔會show張卡出嚟
上次更新完到依家sofar都無fail過
佢地有用pixel 8 做demo test
我估炒機會少啲
個別唔好彩例子 唔好彩嘅 開backup咗都可以fail
用緊s23更新咗之後冇fail過
以前都會有一兩次無限轉圈
去咗中國同日本都無事

實體sim:smartone
esim:旅行上網esim
發覺我部機原來係突然無左strong integrity,但我無解過bootloader無root乜都無做過,相信退左卡都開唔返新卡,依家寄望好似你咁等firmware update會唔會又正常返
係咪炒咗google service, 因為strong integrity係靠google service同google啲server做認證
up過play service無用,等退卡同firmware update咩情況先再算,暫時都唔想剩係為左個八達通reset部機(其他野都好似正常,Netflix睇到HD widevine仲有L1,指紋等都仲用到)
如果張旅行sim會連返香港network就應該冇事
去日本嗰轉用BillionConnect,唔駛開數據漫遊都用到,應該唔係香港卡?

不過我當晚實返酒店,有wifi
睇落唔係香港卡
我都係估可能係八仔block咗外國network先至會fail
最近呢幾個禮拜去都無block了 唔知係咪改左
啱啱買左部水貨an機玩
an機八達通係咪仲未公測 要申請體驗版先有得玩?
我dl個八達通app落黎 唔見有得加an機八達通
乜都無做過,突然間有返strong integrity,八達通即刻正常返
夜晚開飛航,朝朝朝早都彈一次煩唔煩d。
This is a feature not a bug
咁飛航左, 有提示其實好正常呀
Samsung s24夾返Android版八達通幾好用

利申 未用過Samsung pay版
samsungpay smart octupus好用好多 老實講
an版太唔穩定
完beta未個動畫好柒
有排啦 我樓下間嘢成個月都未用到
琴日的士拍卡直頭error
我一次fail都未試過
只有延遲到 唔會冇到
平時去同一間大快活都秒嘟
今日等佢轉圈圈5秒先嘟到
搞乜L
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞