率先體驗Android版八達通! (5)

903 回覆
12 Like 3 Dislike
1)體驗版正式開始?

根據WhatsApp八達通Bot所指,體驗版已經正式開始,但要等到電郵/通知

2)點開卡?

目前未有正式途徑可以開卡,需要透過特別方法開卡,但已經失效。如果發現自己可以開卡,咁會發現目前只可以開「成人八達通」,呢個係正常情況

3)An 八達通冇辦法add入Google Wallet,係唔係正常?

目前嚟講正常,暫時都未可以新增入Google Wallet,Play Service版本需要24.14版先可以新增(上星期14/4推出嘅24.15版係比24.13要舊,所以係新增唔倒入Google Wallet)

4)喺An 八達通卡入面見到有得備份An 八達通,究竟有咩用?

備份之後可以換An機嘅時候轉去第二部An機度,但係目前備份功能似乎未完成,部分電話冇辦法恢復已經備份咗嘅八達通,所以請謹慎選擇

5)發現問題點樣反映?

八達通員工疑似有Mon住Post(已經半證實),所以發現任何問題直接寫喺度就得

6)WearOS可唔可以用An 八達通?

目前未有資訊話WearOS都可以用,留意後續消息

可唔可以唔好 check strong integrity

入完$100都見到157.1, 跟住去買野就停左喺八達通loading個畫面唔識扣,再入app望下就見到果100消失左,錢包又唔見,咁就比佢食左100
Android八仔死左,suspended左之後見佢app都出左banner
增完值 唔show增值左 同埋死埋機
啱啱搭巴士用到,正常
lm

Update 咗App 之後就有,唔好Update 住
啱啱拍M記自助點餐機正常俾錢
之前快手set左nfc要解鎖

自膠
入完先見到果句
我又係無咗一舊水
唯有等佢通知睇下幾時得返
極度on9
今朝十點幾用 ANPAY 增左 $500,餘額冇加到
頭先銀行轉50入去無加到錢
八達通銀包有
銀包入落卡錢就消失了
似乎係12.0.7出咗事
有個新版本12.0.7a 出咗,update 咗正常返
個帳戶畀佢停用咗
搞到要退款

有得update, 希望update 咗會無事
琴晚就係重新安裝左搞到冇撚咗
你係俾人停用帳戶定點?
移除咗個程式 就會冇咗個帳戶
你如果直接Delete App 就梗係會無咗啦
重新登入返都顯示無左個帳戶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞