率先體驗Android版八達通! (5)

903 回覆
12 Like 3 Dislike
東鐵個邊特別慢....
尋日終於有得 update 八達通 app
所謂暫停 animation 原來係....無咗 processing 嗰個,done 嗰下依然係全畫面.....
有無人用Samsung八達通增值唔到
我都增值唔到我用s23u
咁我估應該全世界都有問題
我增到
原來講samsung自膠
頭先唔得,剛剛試又Ok
係,可以增值到了
終於上水
下面邊款

「機霸自動系統」閘機,大部分設於觀塘綫及荃灣綫車站,攝於大窩口站

Alcatel(鐵路部分已被Thales收購)閘機,大部分設於港島綫車站,攝於大窩口站;而大窩口站的此款閘機已換成「機霸自動系統」閘機

供攜帶大型行李的乘客及殘疾人士乘客使用的開合式闊閘機,攝於香港站

東涌綫三棍閘機,攝於奧運站

常見於將軍澳綫加建車站的新款開合式活板閘機,攝於調景嶺站

MetroStile 伸縮活板閘機,攝於尖沙咀站(已於2018年換成Alcatel(鐵路部分已被Thales收購)閘機)

東鐵綫三棍閘機,可見入閘部分向非收費區的一方拉長,攝於大圍站

Thales伸縮式活板閘機,攝於元朗站

觀塘綫延綫Thales閘機,攝於何文田站
開自動增值係咪同普通八仔一樣有優惠
係 已拎150$
貼漏咗最新嗰款, 用卡都覺得慢吞吞嗰部

咁要計埋啲改裝機
何文田依堆Thales係全拆
左下Thales已經放棄咗改裝,全掉
反而西鐵嗰款好襟玩
東鐵綫三棍閘機 個堆
愈北愈慢
會唔會閘機個software其實係另外自己寫,唔關原廠事?
西鐵Thales就似原廠寫
親愛的客戶:

由2024年6月27日起,我們將於八達通App的Android版本加入全新的安全措施,以檢查你的Android裝置內是否安裝了從非官方渠道(即Google Play 商店以外渠道)下載的應用程式。如我們偵測到該應用程式獲授予過多的權限,你在此裝置上的八達通 App將被暫停使用,以保障你的戶口安全。

在甚麼情況下我的八達通 App可能會因新措施而被暫停使用?

你的裝置中安裝了來自非官方Google Play 商店的應用程式;及這些應用程式獲授予過多的權限

怕有人用自製app改數據?
痴撚線
驚部電話唔支援部機出error就真
所有銀行App都要做, 金管局要求嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞