[NBA Finals Game 1 - June 6]2023-24 NBA季後賽討論區 (60)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
2011年既焱應該衰d
super team 加 大龍凰
結果finals 打輸俾班臨老聚埋搏一搏軍團⋯⋯
去到尾咪廢老帶既就消費隊友, 古人就buff 角式球員.
啞而家打唔到好可惜,但19龍果陣啞係史上playoff 第三多分 明顯單核,去到東決後期同final 先有返隊友

真係無人估到可以冠軍,長期被人笑泡泡龍
今日無人提過啦
佢自己無啦啦又講士官長點點點
邊個先
我係塞迷
我11月已經講緊龍冠
NBA官方個邊將JB攞獎個一刻zoom大到啱啱好cut咗走廢譚
我囉
係廢譚同自己友爭波打
唔好諗到咁理所當然.

我成日都講, 好嘅leader, 係改變自己去配合角色球員, 用自己標清嘅能力去填補隊友嘅不足. 而絕對唔係要角色球員犧牲自己本身已經好少嘅強項去服務自己.
作為中立球迷,只係想睇場精彩賽事

Doncic Irving 一快一慢嘅節奏輪流出嚟帶住球隊

Lively 防守、企位、執行力
PJ / Jones 嘅發揮

Vs

Holiday White 嘅對位
Tatum 今年進步左嘅決策力,做更多dirty work
Horford 嘅3分
見nba ig po有場外握返手
落得場既啞 勁到喊
問題係你永遠唔知佢幾時落得場
到佢落得場,佢永遠係你估唔到既時候又會傷左
啞已經玩完
佢本身應該留龍沖多兩年冠先走
要leader 就角式球員係fo 建隊方針同coach 有問題 ai 全攻打法幾時有變過
佢FINAL果年主要改變嘅係心態
有Lowry 後期有Marc ,咁都單核

Kawhi係速龍個角色就係作為硬解同防守

其他工作都係淨低嘅人做,領導角色係Lowry

速龍上季個體系已經好完善,用佢換DDr係一個升級

Final 勇士連傷KD Klay,真係運氣都有埋
你講呢啲虛野你實啱 咪話隊友勁就佢buff, 佢勁就佢勁, 你用緊同一招
懷疑o係龍果年都係拍針隔硬打
Lowry就算數啦 冇啞仔佢只係吾皇私家雞
美國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞