[NBA Finals Game 1 - June 6]2023-24 NBA季後賽討論區 (60)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
你真係搵野屌 真係唔後生喎
麥巴比25已經係全熟球員 後生要係比寧咸
兩年前ben少25歲 有冇人當過佢係後生球員?
30歲比人話老將你都可以跳制架
晒鳩氣
Lbj第6季東1帶隊輸魔術
乜你咁好死當人後生仔
自己睇下你話25歲唔後生個post比人負皮幾多啦
撐乜鳩

重要講咩第6季同完左童工約
一句講哂 當年25歲Kuzma打緊第3季重童工約緊 係咪後生
足球我就唔熟既 足球員生涯同籃球員生涯我就比較唔到喇
輸波淨關一個球員事咩
愈講愈on9

可以全部負皮你都幾好野
你咪J正負評
總之luka一choke佢會比人屌 ant會細力d
因為luka已經唔「後生」
Kuzma個case唔同 draft個日已經比人嫌老
連登J正負評
算係近年實力最接近嘅 final

綠啲 rotation 有啲廢
包夾比 77 出波仲衰
但有本錢玩單防 all switch
迫牛無限單打
榮 7 要拎 30-40 分先有機贏
又唔知 PJ DJJ 把唔把握到 wide open 3

牛呢邊就包唔包夾 Tatum Brown 好頭痛
博雙 J 出唔到波 上腦 Turnover
一出到波 五件有持球能力嘅射手
又係死九成
唔夾又比綠玩返最擅長個套 5out 無限空間單打
收皮啦你負皮數無人J 不過你係柒到覆左兩日一個正皮都無

咩Kuzma個cases唔同
自己為左反Luka就鳩up 咩童工約都完左啦 講咩後生
Kuzma就另計

咁佢後唔後生同佢實際年齡同打左幾多年nba有咩關係
慘得過你過完Luka唔後生一個正皮都無得J
柒到要鳩up死撐
因為day1 kuzma已經老到跌左落首輪末
冇人對佢有expectation 佢新人約打出黎係bonus
Kuzma第一日已經係即食球員 冇料可以踢走個隻
明未
咁你自己就唔好話Luka唔後生係因為打左6季同完左份新人約啦
你d standard係鳩黎

重講咩體育世界25歲唔後生
因為後唔後生係相對 的確冇標準standard
體育世界普遍就係用年齡年資加埋年薪睇
Ben少個case你冇駁過
就算譚狗都一早用超巨standard睇佢
Ayton都一早到左比人檢討既年齡
Trae Young都到左一線鷹考慮rebuild既時間囉
體育世界時間不嬲唔等人
你咪繼續話佢地好後生
後唔後生都有得嘈
一日最衰都係夫子
你鐘意啦 你話唔後生咪唔後生

Ben少兩年前都係後生呀 咁點
廢同有心理病唔代理佢唔後生
用超巨Standard睇定係角色球員Standard睇一個球員係睇佢表現同有無得再進化

但25歲就點講都後生 唔係得19歲廿頭先叫後生
連所謂巔峰期都未到就話人唔後生
唔係想反駁邊個,純粹討論下

足球通常25/26歲開始叫"當打",唔知籃球係咪咁計?
我覺得27-30/32 先叫做當打/巔峰
當然好多球員係早熟 但一般呢個歲數開始好多都定哂型
少數會突然改變到
禾想翻屋企啊
運動員黎講我又覺得25歲以下先叫後生
無波睇個人太躁
都係嘈返歷史排名同含鳩量
pick咗太子就有牙皇啦,底薪都衝過嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞