隱形眼鏡contact lens 交流區

211 回覆
9 Like 3 Dislike
My day散光好舒服仲有無推薦
Lm
好開心係日本買左成廿盒color con 都唔洗一千蚊
未戴過Con 想試吓
係咪應該搵普通眼鏡舖配會好d
有冇邊間推介?
樂天,acuvue有d鋪唔洗
Lm
戴過One day太薄搞唔掂 成日甩
之後戴返2星期岩岩好
巴打戴散光唔會好唔舒服咩?覺得好吉眼
之後轉返你散光 不過我本身得75散光所以無乜野
我調轉,因為one day薄啲所以我覺得戴得舒服過兩星期,所以我買one day長戴變2星期至3星期,我覺得每日洗乾淨就得,戴到個彈性少咗就換
雖然唔係帶過好多牌子
但係我戴olens 比較舒服
可能我成日戴住CON恰眼訓
lm
第一次上網買
想問訂散光CON, 6盒
係咪即係左3右3? 定左6右6?

用緊copper vision 1 day clariti toric
想試1-Day Acuvue Oasys
有冇人轉完好左定差左?
透明con用緊 CooperVision Biofinity XR 2 weeks
so far 都覺得唔錯

有時貪靚 都想帶下colour con
有冇人介紹下有散光既colour con而且價錢合理嘅

btw 唔知點解 覺得帶左con個人好醒神
反而帶眼鏡會覺得好眼瞓
所以有心郁郁想做smile / laser
想知係日本點買con
想問ax 010同170可唔可以買樂天180度?樂天得90/180
有無人知香港邊到有賣台灣晶碩光學散光con
唔該哂師兄
各位Ching ,想請問一下,日馬直運係咪買唔到con?
是否一定要用集運?
同埋請問各位喺日本網購買con嘅ching 係點入手?
感激

內雙眼細去驗眼都係俾8.5透明con我試
Color day con淨係戴到bc 8.5/8.6
偏偏好多韓國day con都係8.7甚至8.8

係咪無方法
同埋同friend傾開先知,原來可以單手帶con
只係我眼太細一定要一手掹眼皮一手對入去
有冇散光自然colour con推薦

我自己買過一款韓國嘅 但覺得d度數同acuvue唔一樣 戴完會好眼瞓….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞