隱形眼鏡contact lens 交流區

211 回覆
9 Like 3 Dislike
唔洗洗都差好遠
返到屋企一除就搞掂
睇咗做monthly
係啊買普通day con就得
不過最好都check一check個眼球弧度先
通常check完個視光師都會俾幾副你返去試下
做運動戴眼鏡成日好多汗
副眼鏡成日瀡落嚟
第一次戴咗幾個鐘先戴到,之後間唔中睇嘢會矇
LM
間唔中睇嘢會曚係因為鏡面痴咗嘢?
我戴嘅方法係睇實副鏡
隻眼直望佢放入嚟
一入嚟大力眨幾下
主要都係戴多幾次
Same 戴緊oasys
由9am 至11pm 戴住都可以接受
屌,咁撚平?
請問係咪直運香港
即係日本amazon 丫麻?
呢隻應該係最好
Con冇得直運要搵集運倉
如果唔係仲平
利申:深近視有少少散光 極度眼乾長期配備各類潤眼水
color con就淨係買近視con
以前戴過韓版博士倫同Clalen 夜晚會乾到要除十幾分鐘先除到con
反而戴olens冇事
散光con就oasys 非常舒服 但都係成日要除好耐先除到con
如果有預算可以試下DT1

無論任何原因都唔好帶olens
我呢邊要三百一盒
因為乾得滯要除好耐?
係 做過檢查話天生一眨眼淚水就會即刻蒸發曬
個個都話olens唔ok但我戴真係超易除
為咗擺脫除con困擾冇得唔用佢
想知你通常帶幾密同帶幾耐
乾眼帶con真係好辛苦
淨係化妝先會戴 返工都係戴眼鏡
但一戴都差唔多戴成10個鐘以上
去旅行個陣就會清醒戴到返酒店為止
我戴con之前會勁滴潤眼水墊底
眼有期好乾個陣朝早11點左右戴的話 大概夜晚七點左會乾到痛
要即刻滴返潤眼水先冇事
除之前滴眼藥水?
我之前帶clariti都係
會好乾 除落嚟會好痛
我差唔多一個星期帶五日
每次八個鐘左右咁
帶慣咗con 唔慣帶眼鏡
滴咗都唔係即刻除到 次次都玩勁耐
oasys仲衰 除之前唔滴得添
但要睇concert個陣就淨係可以戴佢
Olens 戴完隻眼勁多爆拆一係就刮眼一係就乾
DT1 物料好過oasys
想請教下我係香港搵眼鏡店驗眼,其中一隻眼個AXIS係170
我上樂天/ 日馬都搵唔到Oasys散光170既貨,
想問日本係咪冇AXIS 170
有冇問過optom推薦
不過散光鏡喺少啲選擇
oasys已經算最低含水量
試下total 1?
之前有戴過Air Optix Night & Day Aqua
optom叫我連續戴幾日
雖然戴果陣會feel到嘢
但係除果陣都唔會乾
好好除
戴韓版博士倫就戴到對眼損曬
olens暫時未發現問題
就係話過長期眼乾先推薦oasys俾我
不過都係睇concert先戴con
一盒都有排戴就由佢

但戴住個陣feel到有嘢唔會覺得唔舒服咩?

我啱啱search ACUVUE Oasys 1 Day for Astigmatism
係側邊㨂Axis of Astigmatism有
但唔知有冇你要嘅度數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞