發覺好多瘦撚以為自己食好多野 跟住係到問做乜撚嘢增唔到磅

199 回覆
25 Like 235 Dislike
做咁多帶氧 要再食得更多
試過早餐 牛餐 下午茶 放工食個包 晚餐 宵夜 一日六餐

中間下午茶同宵夜好多時都係麥樂雞餐。

食左成個月先好似肥左丁屎咁多勁辛苦,之後放棄左
無做gym咪攪咁多野啦
樓主都係瘦撚
上磅2800卡 仲要飲gainer
咁唔健康
其實都係睇個人
見過有人每日300-400 calories deficit 都可以做到同時增肌減脂(inbody量出嚟同埋非newbie )
伸利:我自己都係相信calories surplus bulking, calories deficit cutting 呢套,不過見到呢啲例子都令我對呢套定律有啲動搖
我會食餅乾,去超市買,搵最少fat但又高卡果種,雖然幾難食,但一包已經多3-400卡
樓上啲人成日話食到嘔食唔落,基本上好多健身人士增磅都經歷過架啦,咪又係忍住吞番落去,隔一陣再食過
漸進式啪gainer 一開始gainer 多d 之後慢慢用食物 食多d 食多d 咁練
佢大隻過依家幾倍喇
你知唔知咁做,係網絡欺凌嘅一種
我肥係兩隻腳之間
10000米 好似係勁
其實係10km
搞咩你個個reply 都有負評
得罪人?
我講野串
着咗衫應該變瘦撚
串親瘦撚
見你講一句就負一句
基因決定你肥底定瘦底, 瘦底通常天生d腸胃都差過人

我由bb時期嘔奶, 到細個飯量少又食得慢(比大人鬧到好厭惡食正餐, 好彩無變厭食症)
大個左可以慢慢食完一個正常份量既餐, 直到有次嚴重腸胃炎之後連正常份量既餐都有機會食唔曬
正常人飯後休息一個鐘就可以做運動
我lunch食完兩餸飯淨係嗝胃氣都嗝3個鐘, d餸油d多肉d嗝足5個鐘都得, 期間做運動免問
舊年夏天有次食得太油膩之後有輕微胃炎, 作為空腹跑步撚跑前會飲幾啖水打底, 然後果排連飲左水跑個垃圾胃都作嘔
原來我個胃咁正常
但果d肥閪真係食得多野先肥
例如肥姜
咁我寧願而家咁就算
而家重左速度慢左冇咁靈活
所以講到尾都係睇你基因
冇話一套方法唔同人都啱駛
我係想增肥唔係增肌喎
你無加大個消耗你身體點會調節幫你storage?你身體覺得你無需要咁多營養咪同你代謝哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞