小情侶五百萬上車洪水橋一房 計錯數供樓壓力大、睇好前景唔後悔

1001 回覆
266 Like 43 Dislike
原來買樓包賺
仲信政府會搞北部都會區
尺價差唔多萬8但買到果個西位?
真係叻豬....
有冇人萬九蚊幫佢接洪水橋
唔通成世痴屋企咩
我岩岩白單抽中照揀元朗280呎有私人地方好好多
依家買新樓全部要交智商稅,全部得個殼
又係呢啲平時死慳死抵
但係轉頭蝕到仆街
唯有呃自己自住唔驚
講唔後悔就假既
住大西北 仲要咁入
D配套仲要再等多5年10年啦
2百幾呎, 生完個仔都冇地方瞓
Location, Location, Location is a British reality property programme that has aired on Channel 4 since 17 May 2000

A cliché used by property experts is that the three most important factors in determining the desirability of a property are "location, location, location".
比多少少買ocean pride仲好
過多幾年人工水平同深圳睇齊
當你不吃不喝19年樓價最高都係得HKD 1,740,000
仲要納米樓 過多幾年有一百萬都偷笑
死慳死抵跟住一鋪輸突,確係令人傷心
收1600管理費都要日曬雨淋咁去掉垃圾
300尺都唔夠哪來的自信後市會睇好
講出黎都係比人笑
可能係記者搵朋友既朋友上黎分享下case而已 所以唔開樣
利申: 因為咁樣上過tvb新聞
其實係咪錯咗重點?大家係應該恭喜佢先啱,買到心儀地方,唔使後悔。
今次慘啊
仲未計埋今年同下年都一定跌
未計今年美國應該會頂住唔減息
未計特朗普上任對中國同香港做啲乜
相信未來四年會好難捱
等洪水橋站囉
都唔明而家後生果代一定要買新樓先開心
真係貪個門口靚 大堂靚 屋苑名靚 表面俾人感覺自己住緊豪宅咁
一入到間屋細到乜咁
原本冇乜人知,而家日日都有LYOS新報導,好快全香港人都識。
冇車既話個位閪到仆街 靠輕鐵同巴士同等死冇咩分別
唔知等到洪水橋站先定自殺先
月入60k拎15k租租
再洗20k都仲剩25K
姐係一年儲到30萬
係咪真係要咁急無錢到要9按呢?
銀行: 做人最緊要樂觀,下個月記得準時還錢
典型case: 公屋大,嫌棄舊樓,信政府。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞