小情侶五百萬上車洪水橋一房 計錯數供樓壓力大、睇好前景唔後悔

1001 回覆
266 Like 43 Dislike
平手賣抬咩錢
500萬樓 月供26000?
想知兩位做咩工種,有冇人識佢地兩個可以透露下
唔知你乜up9
咩叫出糧唔見一半?你係咪都要食要住架啦
你會唔會話出糧唔見一半食飯?
會唔會出糧唔見一半課金?

你供緊層樓係你自己架
唔想迫巴士,想移英咪賣左佢套現囉
你供完舊錢你攞得返架,我諗你無買過樓
有咩可能唔跌
國家比我地通縮
長實貨尾賣400萬都走唔到
唔供咪多一萬幾蚊disposable income
老左咪上大灣區
咁呢度落實咗, 遲到好過無到
不過佢個位完全唔近站
要睇將來賣樓嗰價,如果係當初買入價賣,都應該蝕息、按保、厘印費,仲有付出咗嘅地租差餉管理費律師費經紀佣金等等
仲要長實出名質素差佢地間屋驗完樓得69分…

驗樓|#LYOS僅69分‎ 批盪、空心磚扣曬分‎ 窗台「取巧」暗藏危機
https://www.hk01.com/article/979796?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
💰樓市最新預警 捕捉買賣徵兆!筍盤成交參考💰全球1700萬讀者!立刻下載:https://hk01.app.link/fin
長實集團(01113)旗下已屆現樓的洪水橋#LYOS,今日(19日)減價發售28伙

1A座3樓J室實用面積283方呎一房間隔,成交價約384.9萬元,呎價約13,601元。,該單位原先於2021年11月以463.4萬元售出,其後遭買家放棄交易,現時成交價較兩年半前低約17%

呎數相若, 參考下跌幅
2047...
跌左110 萬
儲多9年有3球
Rika本人
安達臣居民會話 塞車問題無你以為咁嚴重
玩x猿….

就算唔講交通都濕到仆街每間房裝部抽濕機啦
哇..睇見都肉痛...
姐係辛辛苦苦儲左幾年既首期,一野無哂
好似無儲過錢咁...
仲未計個100萬既利息...問銀行借+自己做定期, 個度息差都6-7厘
未嘅, 供得起仲有間屋住, 係細啲啫
睇好北都不如買新田又近深圳又食得足成個北都發展區
啱晒旁邊公屋啲人做
冇呢件事
老老實實 一皮野租新樓 仲要人業主5球買返黎真係抵到爆

隨時你肯租 業主仲要多謝你

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞