[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (243)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
不過,米基爾就透露,今次接獲斟介的國家與香港有截然不同的足球文化:「我覺得每個地方都係完全唔一樣,香港有多啲接觸同跑動,中國會控多啲球,泰國都有唔同嘅改變,同有好好嘅球員。」

被問到傑志如提供新合約的話,會否選擇留下,米基爾則指「會等下」:「我同會長傾過,佢話要等埋今日呢場再決定。我暫時未落好決定,今季好攰,我可能要唞下先落到決定。」

對於網上有傳來季或返回英國,查理史葛就向《獨媒》表示,「呢刻無任何嘅打算」

王振鵬盼獲新合約 艾里奧:有能力的情況下多留一季

至於傑志老臣子、40歲守門員王振鵬,他亦表示希望繼續留低:「唔知上面想唔想我繼續留隊,但其實我係鍾意踢多幾年。」他向《獨媒》表示,盼望再次獲得傑志的一紙合約,但同時亦考慮在適當時候「退下來」:「同呢班球員踢耐咗之後,我個心態⋯⋯都覺得⋯⋯我呢個年紀係唔係太大,係咪真係要多踢幾年呢?」

作為球隊今季隊長,38歲的後衛艾里奧則透露了一些端倪,表示將在下星期會就續約事宜作決定,「我想留低,但我唔知道事情嘅發展會點樣。」他向《獨媒》指,希望能夠在有能力的情況下,留在「藍鳥」多一季:「或者可能踢多一年、踢多一季,踢完之後我會再決定需唔需要停落嚟。」

記者:劉苑嫻、麥馬高
攝影:周頌謙

https://www.inmediahk.net/node/體育/【港超聯】傑志煞科戰輸波排第四-查理史葛不滿仍未獲洽談是否續約
自甘墮落用埋中共啲殘體字/支共中文
過去3次都是在傑志贏聯賽,今季雖然只加盟理文半季,但是球會對我十分信任,很慶幸自己季中選擇正確,今日能夠成為理文首奪贏冠軍的一份子。」
執骨仔以為自己好大功勞?
講真,我覺得幾舒服,白卡都搞,今日終有惡報
另一中場球員、曼聯青訓產品查理史葛,他已來港效力愉園及傑志共四個球季。對於網上有傳來季或返回英國,查理史葛就向《獨媒》表示,「呢刻無任何嘅打算」:「我嘅合約5月31號就會結束,但球會仲未同我傾。我亦都未收到新嘅合約。我希望唔係(效力傑志最後一場),但今日好可能係我最後一場比賽。」

查理史葛續稱,希望能成為「留下來的人」,繼續在香港發展足球事業:「我已經喺度踢咗四季,我好鍾意住喺香港,但我嘅未來唔係我可以控制,要視乎我收唔收到合約。所以我會睇下,傑志會唔會俾新合約我。如果佢唔俾(合約),我應該會離開(香港)。」

然而,查理史葛對《獨媒》指,現階段仍未獲悉傑志何時作出決定:「我希望呢件事喺將來可以改善,因為對球員,特別係外藉球員嚟講唔係好事。好似我咁,我需要擔心我嘅未來,考慮究竟需唔需要執嘢返英國。成件事係唔理想,你明明只係想專注喺足球度。但到頭嚟,你連下季點都要擔心埋,呢啲事唔會喺歐洲發生。」
做乜改咗名
我諗係睇香港波起點上嘅分別,我自己係先睇港隊再睇港超(都係先睇傑志),所以ultimately就係覺得港超強大對港隊係好事,當然如果係由某隊超隊開始睇可能會有唔同結論。冇話必唔必須,但任何一隊本地波喺亞洲賽踢得好對其他隊都冇可能係壞事(多個席位踢又好點都好),我自己利益上睇唔到唔撐嘅理由,好憎某隊波唔計(如果係當年畜力就會反
別暴。
日前入選港足明星選舉中場6強的米基爾賽後說,未知昨仗是否在傑志的告別戰,承認有其他選擇,「但我仍會聆聽伍健(傑志會長)的報價,因我在這裏很快樂。我愛香港、亦愛傑志」。奧地利前國腳恩查則透露,來季料返家鄉加盟次級或第3級聯賽球隊。

https://news.mingpao.com/ins/體育/article/20240526/s00006/1716712651098
艾里奧同鵬哥都可以留嘅,後防經驗都重要
大享就走啦,無謂阻你發達
咁講 啲人用可以係 mix of 覺得好笑+柒,要話係「墮落」嘅前提係你覺得呢種用法係真心鍾意,如果純粹mocking咁用還好啦
利申覺得柒,亦唔覺得有趣
可以致敬國足 換佢出嚟踢前鋒

問:佢今日落嚟係咪打正前
近排睇81台命轉皇后 認識了白鹿小姐姐
老實講 冇佢+杜度長唞 要用奶廉/火華都含得
查理史葛對《獨媒》指,現階段仍未獲悉傑志何時作出決定:「我希望呢件事喺將來可以改善,因為對球員,特別係外藉球員嚟講唔係好事。好似我咁,我需要擔心我嘅未來,考慮究竟需唔需要執嘢返英國。成件事係唔理想,你明明只係想專注喺足球度。但到頭嚟,你連下季點都要擔心埋,呢啲事唔會喺歐洲發生。」

成個港超都係咁,到合約最後幾日先比新offer球員,呢個文化唔係好事
係咪顏樂豐老婆
講緊電話嗰個好似係
高sir
想睇波比踢ACL2
明知係bad taste 都用,我認為係自甘墮落
Charlie咁樣算唔算公開教5件做野
5件咁小器會唔會因為咁樣唔續佢
珍 ? 係多哈未見過佢。
細會都話驚會唔搞
大會都係咁其實講唔通
本身季初都唔想用佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞