[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (243)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
胡生踢唔踢到想當年理文沙普夫嗰個位
冇咩好怪,傑志要重建,應該想搵啲更高質嘅外援,咁Charlie就未必啱

其實就睇邊隊波需要佢,都可以搵佢加盟,但佢話冇其他球隊適合佢踢法(咁當然唔係),咁其實冇嘢幫到佢
多謝支持
達狗走咗,大細胡生就踢到
//幫嗰班幫踢完U18聯賽,但又未準備好踢一隊嘅球員。//
陰公 比人話唔夠班
體能踢咗咁多年都係咁上下
Pass the ball to Everton
邊個大胡生
佐々木?
贏咗廣州影豹一球
究竟大埔排第二定傑志排第四驚喜大啲
期待coman拍呢條理文紀錄片
石門又for the bad of HK
傑志全失3分後,由於大埔及東方同日奏捷,最終連亞軍席位也不保,肯定失落亞洲賽資格;跌落第4名也令傑志平了10季港超聯賽的最差成績。

賽後旺角場即舉行頒獎儀式,理文將帥接過冠軍獎盃,全隊都十分興奮。主帥曾昭達今日獲友人拉起橫額打氣,教練生涯帶領過元朗贏高級組銀牌錦標,如今再為理文首度聯賽封王,更平了傑志2017至18及2020至21兩季不敗奪冠紀錄,他已視亞洲賽為下一個目標:「希望亞洲賽事能再進一步,目標要放遠一點,自己則先『儲下印仔』,儲多一點不同盃賽、聯賽冠軍,慢慢儲。」理文今季聯賽雙殺傑志,是第一支港超球隊達到這里程碑,他認為球隊將來仍需要提高穩定性,減少不必要失球,才能在盃賽也發揮出聯賽同樣的表現。

季中來投的李毅凱在頒獎禮中多次拿起香檳,射向曾昭達及其他隊友。已第4次贏得聯賽冠軍的他受訪時說:「過去3次都是在傑志贏聯賽,今季雖然只加盟理文半季,但是球會對我十分信任,很慶幸自己季中選擇正確,今日能夠成為理文首奪贏冠軍的一份子。」他又透露,現時仍不時有內地球會想找自己加盟:「我覺得現時理文最適合自己發揮,所以暫時都不會考慮再北上了,何況來季還有亞洲賽,很希望可以與球隊一同有新突破。」

職業生涯首次奪冠的徐宏傑則表示:「今次是在香港第一個冠軍,加盟理文4年多,一同成長,經歷過失敗,最後達成球會夢想,意義非常大。」他又承認獲得內地球會青睞:「是有中國球會接洽,不過未成事,而且我同理文還有1年合約。」

理文一眾洋將當中,除了艾華頓之外、立花稜也亦尚餘一年合約,他期待來季亞冠2有機會夫挑戰日職及韓職球會。與徐宏傑一同入選球星選舉最佳後衛8強的荷西安祖則表示:「我今季已完約,未知將來還會否留在香港,我很樂意留隊,但這不是100%由自己決定。」

肯定離隊的基華尼頓盛傳獲南區招手,不過他已否認:「我的女兒都習慣了在香港的生活了,所以我首選是留在香港,但至今還沒有其他球會找我,你們聽到的都不是事實。」

https://www.sportsroad.hk/archives/480516?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR17pi1fLOY1JiYjSVch8XXKh70xQ9Jw8tRuKeSypBM6zlvKr7D42JrSfn8_aem_Ad_s-KZoUP2wl_EcBW19DpbrIQvyEqks_PJdoX6GEDRVgFaoTQWD4wyeA-kN6UPhs-BmuSPRC-stoGsl03zyRIyJ
我同意,其實傑志都搞唔到佢啲問題,其他球會又點會搞到

其實我反而覺得基斯啱feel啲,當年冇人claim佢都幾有問題
咁究竟係邊個離隊北上
唔係
2023-24 香港足球明星選舉—公眾投票:
https://www.hkfa.com/vote
網上投票將於2024年5月26日 (晚上11時59分)完結
- - - - - - - - - - -
2023/2024 第六屆連登港超聯金草莓獎選舉「It's 6th 金草莓」—投票:
https://forms.gle/sAhiPsffNyofC12q7
投票結束時間為 27/5/2024 0000
到左最後兩日
睇七人賽既同時都出個速報先:

門將:大熱跑出
後衛:有人票數急升直衝第三
中場:第二帶出少少,第三爭崩頭
前鋒:第三繼續爭崩頭
青年球員:同上次速報差唔多
教練:繼續三頭馬車
球證:頭兩名好接近
失球:第一名帶出少少
球圈人物/團體:團體繼續領先,唔撈/無得撈果幾個都落後緊
港隊球員:唔踢果個繼續過半
Redemption Award:舊年果十一個,唉~~
最不受歡迎XXXXXXXX大獎:頭兩名只差一票

2023/2024 第六屆連登港超聯金草莓獎選舉「It's 6th 金草莓」
https://lih.kg/bJupLLV
安尼亞 立花留 其他全雞?
他又透露,現時仍不時有內地球會想找自己加盟:「我覺得現時理文最適合自己發揮,所以暫時都不會考慮再北上了,何況來季還有亞洲賽,很希望可以與球隊一同有新突破。」

財政發揮?
條撚樣一時一樣 又適合發揮又陪伴家人
今日入場會收到呢張嘅實物傳單
非常靚
只要嗰個地方有錢,咁嗰度就係你屋企,唔係咩?
好似話之後亞洲賽轉玩歐洲嗰隻Home Grown
所以都要養本地球員嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞