[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (243)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
半年前先有人比人鞭屍
達狗
兩名完成告別戰的理文球員列斯奧和基華尼頓,賽後分別與班主李文恩及主教練曾昭達相擁慶祝。來港近14年的入籍兵列斯奧,賽後透露仍想留港發展,但自感已未能留在高強度賽事,「可能去較低的水平吧,現在的強度對我來說可能太高了」。至於2019年來港、尚餘2年居港滿7年的基華尼頓,被問到會否留港落班時,笑言若傑志找他會考慮加盟,「再看看吧,現在對任何球會持開放態度」。至於與東方前鋒巴科爾同以17球瓜分神射手的安尼亞稱,會稍後跟會方傾談是否續約。

https://news.mingpao.com/ins/體育/article/20240526/s00006/1716713165223
有能力有資源都係傑理東做到二隊
同埋宜家甲組水平都唔算太差
甘智健Zachary 對得多大衛巴拉安基斯都可以進步啦
港甲?
鞭咪鞭 而家有屌錯佢咩
海港蛇屌嗰陣佢真係廢喎
日日喺度扮球星 唔講以為真係好好波
好心專心踢波先啦
球會主席
下年會專心踢大專盃
撐你!

講真潘廢軒呢啲撚屌球員仲有得出算球壇奇蹟啦
唔係佢老豆 呢個表現中遊都未必有正選啦
成日話佢無機會
踢到屎咁點比呀
份糧邊夠用
究竟佢兩父子有咩吸引到石門用佢地?
踢吓南區呢啲夠做啦
玩下ig出story 咪當踢咗波 順手睇下邊條女有tag自己
又話爭冠 點解變左第4
斬開五件?
見到佢廿幾度都著長袖打底扮真兒子就想吐
伍健女婿?
擺埋哂啲心機去Gel頭玩形象
Ericsson: 評價理文歷史上最成功教練曾昭達🤩🤩
曾昭達領軍功力的確係一般般
但係別人出色表現,令到曾昭達贏得今屆港超冠軍
有時候足球,可以因為一個人而導致由有變無
有時侯足球,亦都可以因為成班人嘅力量
去抵消一個人嘅不足

理文的確在我眼中,是香港目前最好的球隊
李文恩眼光遠大,對教練都持有耐性
相比起世界知名球會,曼聯車路士
頻頻炒教練之下,令球員無所適從
踢唔到一套風格🥲🥲
更換來更多人的批評

更何況,我唸唔到港超有邊個教練係好過曾昭達
有時有d野唔變係好過變
本身係差,都好過變得更差

曾昭達呢d都算叫做非常之好
咁樣嘅領軍年資教練牌照等級
都可以雙殺傑志
今屆港超冠軍真係可以令佢威足一世
令佢難以忘記的光輝歲月

Cls
但係世侄冇jisoo level既女友
更何況,我唸唔到港超有邊個教練係好過曾昭達

撐還撐 唔好咁離譜啦大佬
理文版陳柏文?
盃賽同聯賽兩回事
直頭淨係預備組同甲組玩反正超聯嗰啲一定橫掃甲組
或者直接去踢初級組足總盃,最好就改制唔好純淘汰賽,第三圈開始分組踢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞