澳洲移民 你問我答 (36)

252 回覆
15 Like 2 Dislike
我同我伴侶計劃一齊入EOI搞189,我想問Partner skills嗰度、會唔會入咗partner is also applicant for this visa就會一齊批/一齊唔批?
入EOI唔會,一齊入簽證申請先會一齊批/一齊唔批。

既然partner is also applicant for this visa同single一樣係10分
你肯定?

我諗緊其實係咪應該我揀Single入先
你咁樣唔算係誠實申報喎師兄。
真係兩樣都係10分
我都覺好奇怪,因為上網見到有人講過skilled parnter係多d機會,唔知係咪暗盤 ,但明明一樣係10分
不過師兄講得啱,都係入返partner好
多謝你解答
唔係呀 我哋當年2018 仲係州擔保+5分
60分可以申請190 189
我哋點砌都係得50分
與其喺香港磨ielts,我哋就諗拎5分州擔
55分去regional 兩年囉
其實SA 都唔會真係好鄉下啫
你 partner 無評估就加唔到10分啦。
嘩 真係好耐之前
對唔住, 冇講清楚 我是HK Stream 189 我上網填表格係 "Attach Documents" 部份要我交住址資料
RN
好怪,佢啲同學都係apply full skill assessment,但佢比人彈返轉頭話要等Ahpra批咗牌比佢先可以apply過modified
唔可以留空,最少都交個銀行單啦。
係咪澳洲雪梨?
係咪澳洲 *學歷* ?
唔係丫,係香港㗎,佢係護士學校加Top up
佢啲同學咁樣都係報Full,個網頁都係寫香港就可以報Full
但佢執完ANMAC reply佢話要Relevant 3-year bachelor programme先可以報Full skill assessment,而家要等Ahpra批咗牌先可以報Modified skill assessment
原來可以咁㗎?
唔該哂你啊ching
唔該由我巴
移民只會越來越緊
491而家覺得有啲雞肋,過多10年可能你就會慶幸上到491
拼音
可能最近改左,之前有做類似都無呢個問題。
覆完 client message 無留意要轉輸入法,打完都有諗會唔會有人周我

我話我打開倉頡有無人信 句號係 ZXAD
ZXAD係喎 我通常都只係ctrl + .
由我巴,如果職業係獸醫做完skill assessment。拎左485兩年,咁行189 point test快定HK stream快?
有冇189/190 諗住住一年後當兵快d拎埋個citizen
? _?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞