以後唔撚再搭HK Express,依間公司你快撚啲執柒咗佢

330 回覆
194 Like 1039 Dislike
但起碼d 位算闊
坐過真係好廉既廉航
前面坐個大隻鬼佬
張凳直接壓實我隻腳
呢排連登勁多人推大媽航空
佢地又唔諗下
情願成身GU Uniqlo 都冇人會想著李寧同361呢d柒牌
新例之後飛咗轉來回
好聲好氣有禮貌
超咗少少基本上都唔會留難你
唔知樓主點解會搞到咁嘅呢
3月買照道理說應該跟1件隨身物品,1件手提行李

btw, 佢個隨身物品size 最闊得40cm 普通背囊都已經超過左
係咪要罰錢?
妤多時你一早比人check 左都唔知
點解唔搭JAL?!
d slot cut晒比大灣區
以前有vanilla peach jetstar
希望你以後搭番國泰
不嬲搭廉航都係咁喎
講真朝早9點回程(7點前要仆到去羽田)根本係用時間搵機票錢

蝕埋一晚酒店錢
咁你都識講你個hand carry 真係oversize 人哋收你錢有咩問題?唔通仲要幫你諗埋你搭廉航用咗幾多錢抵唔抵,先至再決定收唔收你錢?
你估航空公司開善堂咩? 就算東華搞航空公司都唔會咁著數啦

一分錢一分貨
咁嫌三嫌四咪唔好搭廉航囉
又要搭又要狗咁週圍吠
珍,樓主死窮撚 自己cheap 唔忿氣 就講到係人哋問題咁
可能用BNO,可能去台灣要show入台證
Peach 對香港愈做愈頹
你唔屌留俾我屌
您可攜帶一件尺寸不超過56x36x23厘米 (22x 14x9吋)及重量不超過7公斤(15.4磅)的手提行李

人地係 56x36x23
你兩邊都超喎先生

Muji 20L 47x32x220.5
Cabinzero 36L 45x31x20

就真係唔超
之前見前面2條友handcarry將3-4袋野放落一個大紙袋諗著當一件
最後搞左勁耐都係唔比checkin要企堆一邊執
見到呢個post又有人問2件綁埋一齊得唔得
真係覺得呢種人好鬼肉酸好似仲要以為好醒咁會過到骨真係當人傻
貪平冇錯嘅我覺得
不過知自己貪平就乖乖地守規矩囉
除非真係有啲線係UO 限定啫

我前排去完東京,搭HX連埋稅、行李嗰啲都係$26xx (回程行李30kg )

上網check in system 又順

開開心心去,開開心心返,冇嘢煩
成浸閪味出晒嚟,樓主自己錯仲想賴人
去日本最驚見到呢種人
壓足四個鐘?
香港人都係貪你平先搭UO啫,你之前啲嘢唔執正俾人有時過吓骨,人哋又搭得開心,你又有回頭客Win Win雙贏,而家樣樣執到咁正,又樣樣都收到咁撚貴,服務又差過人

樓主正一窮閪客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞