以後唔撚再搭HK Express,依間公司你快撚啲執柒咗佢

330 回覆
194 Like 1039 Dislike
廉航
無墜機當贏左架喇
仲話Win Win雙贏
呢類同機人士最令人燥底
sale定sales
好撚慘
唔係唔想跟佢規矩
我都想搵個入到嘅喼 但行左成日根本冇咩喼啱
就算呎吋啱啱好 都未必入到佢個架
Ok 我記得國泰最近同s牌出個喼 但原來自己Carry on嗰款都係入唔到的
最好笑係樓豬條on9自己一開始就發雞盲買少行李
中國人最鍾意人情當規矩
屌你平時唔提 果啲Hand carry十幾K
大大袋搞到人地塞唔到
守規矩果啲人永遠受害
重左就重左
Oversize就係Oversize
你可以依世都唔搭
佢個架仲大過佢標個呎吋喎點入唔到呀
唔啱size就唔啱size啦
平時搭UO行李一定會預鬆d買
而家咁嚴其實對我冇乜影響
係冇得好似以前40kg 29+20吋喼咁寄倉
我都試過payment error,佢個系統好垃圾,用三張不同的信用卡都俾唔到錢加購行李,試咗我十次八次晒時間
樓主以為可以圍爐一齊屌鳩UO
點知俾人笑cheap精
肯定谷住好嬲好嬲
屌你講出黎我點買
有無香港人試下咁玩,北上玩完再飛日本
因為我鐘意屌你就屌你呀傻閪
所以就係想搵一個啱size
我而家嗰個係 54x37x24
完全入唔到 唔見得佢大過標個呎吋 (可能0.幾cm)
星期五去星期日返,呢啲叫旅行你去撚埋我個份,活喺地獄嘅返工撚,好鳩慘
似係樓主第一次出國,或第一次用信用卡出事多啲
講黎講去都係俾錢果度問題

果日得你一個買機票咩?如果payment gateway 出事,佢地搞ultra offer, 大把人買唔到
你講下好
uo, airasia, vietjet 我搭好多次都冇起登機check, 仲有起目的地,多數係地勤公司代理,未必間間會咁做,所以你講既唔成立
好多時係啲撚樣買到一袋二袋,人地咪check 你,邊會個個都check
笑死我

樓主好強調貪時間靚而搭,但開口埋口都講錢

......自己冇買回程行李話要忍,忍乜鳩... 忍自己戇鳩?
其實hkexpress 一早已經唔係廉航,早6,7年係, 但而家唔係。換個角度諗佢只係經常搞offer 既公司,佢機票而家唔會平過hx , 假期既話票假係同hx, thai airline 睇齊
32kg但得一件行李擺明搵笨柒
但係羽田uo武肺前都差唔多次次見, 會2-3個人推住個磅係閘口前check
佢回程到CHECKIN櫃檯先買喎
所以連登,facebook成堆護主一見有人屌新政策,就話咩「咁你咪唔好搭喎」「下次你咪又死死氣搭番」都on9,HX成日平過UO又唔洗俾人撚,講到好似唔搭UO就無機搭咁,on9
6月頭大灣區航空
香港去成田
包20kg行李
$2300
唔想坐大媽
d機同港航一樣好鬼殘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞