以後唔撚再搭HK Express,依間公司你快撚啲執柒咗佢

330 回覆
194 Like 1039 Dislike
你講出嚟之前有冇用個腦諗下
你果d選擇任何一個都貴過酒店(民宿都要睇你住咩質素先會平過)
仲要日本glamping同溫泉旅館大部份都酒店式管理
同埋依家講緊特種兵連房都唔book
廉航係廉俾啲符合到佢啲苛刻條件嘅客群 (e.g. 唔駛揀位,唔駛寄艙,甚至淨係用個細袋hand carry都唔駛)
你唔符合條件係佢嘅賺錢對像,唔劏你劏邊個
5A2V既話真係唔知差黎做乜只係好過冇
最平票種港航都係會平過uo
做優惠先買 邊個平買邊個
新制度下有咩 背囊, 喼,有轆背囊
好推介?
咪就係樓豬個啲閪客 成日博大霧拎多兩樣嘢上機 趕絕呢啲閪客咪可以改善到廉航hand carry唔夠位嘅問題
咁你要參考吓當年靠窮遊上位嘅 貝遊日本喇

一樣咁寒酸,宜家仲十幾萬followers添
點會唔駛寄倉,應該係target長期寄一件既人(舊制都長期買開20kg一件,無share)
坐廉航返公屋
只要唔駛對行李驗屍,GBA就算貴100-200我都會揀GBA

對於行李細唔駛寄倉既每一個乘客黎講,print張登記牌,就可以直入禁區係每個乘客都想航空公司做到最basic既要求
嘥氣
最後一定又係俾香港班乞兒玩爛
大撚巴人三日兩日唔寄倉啦
老實講,如果係20吋喼,間間廠size都唔同,就係闊咗1-2cm咁樣俾人罰錢真係好唔抵,又唔會因為個少少而佔到其他人行李架位置,唔通因為咁又再買個新喼咩
廉航左收右收什麼費用(乜服務都無)
加埋同普通機票價錢差不多

重行李…唔寄得倉,背囊太大又加附加費用

好懷疑為省機油,不想負重,乜都節省!
派一啖水,一包餅!
夠大把人要寄倉啦佢改到咁,一黎趕絕拎上機既人,二黎趕絕d share行李重量既人,但長期用開20kg一件既人無影響,仲唔係佢客群?
有冇人試過手提袋寄倉
好驚比人掉爆個袋 啲嘢飛哂出嚟
我個背囊大過佢要求嘅size 少少
如果格硬塞得入佢個閪架係咪都得?
俾最貴plan都係限一件行李同左度右度
但俾得最貴可能同CX差唔多,但cx想點都得
而家係俾多啲錢都要限著限著,有時有d野唔想寄倉/離境免稅店先有,而家我搭UO想俾多d錢買方便都唔得
而家UO政策係俾唔俾錢既人一律懲罰,我搭番CX,或者搭HX HB唔好?點解要貼錢買難受?
你班人幫夠UO護主完未?
唔好話我批死你,出promo你即搶
而家UO價錢假廉航,規舉超廉航
HX價錢真廉航,規矩半廉航
而家做sale計埋最貴行李都算平d人咪買
都係睇價錢
到佢變返正常價就大把選擇
點差唔多呀 計嚟睇下
CX都計件數個喎btw

你真係覺得差唔多咪去搭CX
市場係自由嘅
留返啲位俾我地啲計住計住嘅窮撚搭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞