以後唔撚再搭HK Express,依間公司你快撚啲執柒咗佢

330 回覆
193 Like 1039 Dislike
其實好多人話UO加呢樣果樣同傳統航空差唔多

如果係差唔多 我唸廉航執得啦

果差唔多講緊起碼千幾二千

一家人可能已經差成萬

而且廉航個優勢係旺季度

傳統航空旺季企到好硬

廉航就算正常價都平一截

更何況隨時有promote 可以再拉開同傳統航空個差距
根本冇分別
冇人話你online check in唔比排另一條
邊條少人咪排邊條 佢都係咁做
窮撚貪平
樓主呢啲公屋垃圾真係好麻煩 如果廉航冇你呢啲垃圾,個體驗應該好舒服
咪就係個個香港人都好似你咁偷少少雞偷到爆loading囉,有行李要放又死都要最後一刻先上機,上去冇位放行李要你寄又投訴,咪玩爛佢一齊死囉
樓豬就係想連假都慳埋
而家UO係似散買得半個包(唔俾帶行李),買晒成個餐都仲係少左半杯野飲(只准一件行李上機)
要買CX先有完整一個餐再加多碟配菜(飛機餐,電視),而同一個買法係UO會貴左再少左碟配菜同半杯野飲
而家變左HX HB可能一樣價錢或者貴幾蚊,散買會有完整一個包(限7kg登機不限數目),不過依個post都睇到好多香港人同連登仔點改都會繼續盲撐UO,依個先係UO敢收緊既重點,因為比屎你地食都會照食
窮就咪撚學人去旅行啦

有咩資格去?
lm
比多一兩K搭CX
一係改搭HB HX算
就係無咁做 覺得其實都無分別
比多少少上business算啦
而家最撚煩係限件數嗰到,就算買到最貴嗰個價錢都係限一件上機
通常去完日本會係機場買野,或者有啲嘢食易碎唔會想寄艙
而家UO咁變相冇得買嘢,又乜都限著限著,比最貴嗰個錢都限,但你俾得最貴嗰個錢又可能同CX差唔多
去得咁煩,不如搭其他HB HX,一係索性加價錢上CX算,完全唔想再搭UO,主要係太煩
手提喼會唔會要你度size?
磅重ok 但size好多手提喼都入唔到 就算搵到個size附合 都唔知入唔入到佢個閪架
之前搭過,永遠出payment unsuccess,其實俾咗錢,bug黎
再登入就會見到其實俾咗錢,嗰時都勁驚
應該好多人俾佢fake左
佢個閪架係細到好誇 不過個空姐唔會個個叫度

係唔知點解有個毒撚要度 當然放唔入 就要俾錢
3月買 都要跟新例?
岩,香港最多依類閪客

規矩唔渣正做
計埋果雞碎,然後又拋一句 唔係話乜乜柒柒

咁計較咪撚玩 返深圳啦
新例幾好根本就唔應該比人帶喼上機
利申 撘過幾次 唔會再撘UO
uo隻red eye 羽田好堅抽
社畜weekend飛完全唔洗請假
搭國泰起碼唔洗受氣同俾人撚
樓主自己行李有問題
就屌人捉到正
樓主偷唔到雞又屌
吃得咸魚抵得渴
但點解要話人地係傻閪
咁唔撚搭CX頭等都係傻閪喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞