以後唔撚再搭HK Express,依間公司你快撚啲執柒咗佢

330 回覆
194 Like 1039 Dislike
是咁的,同另一半兩個去東京玩個幾禮拜,3月幾時見到5月UO機票啲時間好鬼抱靚就冇諗咁多訂佢啦(星期五凌晨機去,下星期日夜機返)仆佢個街,回程先覺佢伏撚到仆街,仲要加埋啲濕尻新例。

都唔講去程架機成程都係刺耳嘅怪聲,起碼都安全到埗,坐廉航都唔期望佢啲位有幾好坐。好啦,到走啦,上佢網度諗住online check in, 同買兩件行李同突登比錢揀位(事源佢個閪網好誤導人,加行李加左去冇加回程,都算係我大意,我忍),到揀好哂所有野嘅時間用知用卡比錢佢同我話error, 試咗我地唔同銀行信用卡都係咁,講到好撚似係我哋卡嘅問題咁。搞咗成晚都話比唔撚到錢都燥架啦,擺明係佢payment gateway壞咗,佢個撚屌客服8點收工,我8點半壞嘅就搵唔到人,淨係可以同個機械人激情對話。

到第二朝終於搵到個人講返個情況,點知搞左好耐最後都要到現場先可以俾錢,算,我都忍。到機場啦,條online check in 隊最長,長撚過冇做嗰條,然後佢安排一個counter做,等撚到蚊瞓,都算,我都忍。到我哋check in 啦,佢嗰啲濕尻新例,我都冇hand carry 喼架啦,我個黑色行李袋佢都要我擺落個紫色架度,個袋形狀中間粗左少少佢就即刻唔撚比,我咪一人一個行李袋,大家都係5.x kg咁上下,就係闊咗真係少少,就要加多5舊幾水寄,我地個背囊都要驗屍咁驗,同哂行李牌咁,屌佢老母我左加右加,來回機票3xxx 加到5000,我唔係貪你時間我唔樂搭國泰?!

唔係話比唔起,而係好撚唔gur, 老實講,香港人都係貪你平先搭UO啫,你之前啲嘢唔執正俾人有時過吓骨,人哋又搭得開心,你又有回頭客Win Win雙贏,而家樣樣執到咁正,又樣樣都收到咁撚貴,服務又差過人,香港快運你真係等執
屌得好
樓主好波

再買uo死全家
傻閪先答UO
貪平無得怪人
怪自己on9
你唔搭大把人搭啦傻閪
on9 一次夠
上嚟開po要勸大家唔好中伏
你試下一次新例執正之後回程一次,佢連你買野紙袋紙盒都計一件
唔係話舊果時買 計番舊?
兩個紙袋縛埋當一件得唔得?
出完新例之後有SALES,都係一日賣晒,comment勁多人求出呢個destination果個destination
後日舊制返香港 黎緊咩暑假飛東京 買左無憂飛都仲係3千幾
立帖為證,無乜事都無會再坐UO
https://lih.kg/3692166
香港人成日笑鳩小紅書黎香港玩窮遊低消費,但自己去玩又貪平做埋啲度縮數
50步笑百步
其實無憂飛都唔多合理
登機行李都係1件
冇左樓主UO個環境應該會好返d
uo加油
廉航一向都係咁. 對登機行李一向都驗屍咁驗. 唔係預先買定額外行李去到現場補錢個價一定係比人湯
機票都二三千拎去同堆特種兵比
你去搵個去日本唔住酒店既出嚟先啦
講真丫
除左個system error之外
所有野咪樓主想博大霧
到埋單個下咁貴又話俾得起又嬲
咪睇下你下次塔國泰定收返細d你個袋繼續uo囉

廉航一d都唔cheap, 係cheap係d人度, 一堆人自我中心,仲要敢係開post
你過左,人地收返錢好正常,對你好對另一個就唔公平

你1個過左少少唔收你錢,人地又過左少少又收唔收錢好,樓主塔呢個問題先
就係闊咗真係少少
日日d撚樣屌cx又係仆去搭,uo. 都一樣
仲要成日話唔係錢既問題
咁多人唔知CX都有red eye飛成田?
攪到要紓尊降貴搭UO
少你一個唔少
其實係
執到正又有新例就係你呢d大種搞成
香港典型恩主心態消費者
好似有生意俾人地做就大晒咁

搭架巴士去日本就要求要勞斯萊斯嘅服務
你坐uo 同 唔搭uo搭cx 咪又係俾錢cx 賺應該連cx都唔坐坐jal
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞