火影三十大角色實力排名

289 回覆
12 Like 530 Dislike
22. 仙人模式鳴人 (佩恩時期)

鳴人嘅仙人模式本身係超過自來也的
仙人模式即使初學都比自完美 所以實力增幅比大部分人想像嘅強
鳴人本身巨量嘅查克拉 令佢有本錢融合大量仙術查克拉

打佩恩其餘五道無難度 可以數次使用螺旋手裏劍
螺旋手裏劍即使放到四戰都係強力大範圍攻擊
缺點係當時初學仙人模式 維持時間太短
呢part 都想講 好多人唔清楚伊邪既特色
以為係一隻眼換一次唔使死 所以成日笑鳩團藏用禁術接手裏劍
但其實呢招係1分鐘無敵 所以當團藏用左一隻眼之後 佢根本可以好似帶土招神威咁 咩都唔使避直接衝過去
所以佢唔係為咗避手裏劍而用一隻眼
而係佢根本已經用咗一隻眼 佢唔需要避
21. 佩恩

火影中期嘅大boss
喺高達同外掛未滿天飛嘅時候 佢啲招正常人基本上無解
分做六個人互相配合嘅好處就係大部分忍者係無辦法一對多
如果唔係仙人模式基本上吸收忍術就贏硬
不過後期戰力水平漲得太勁 佩恩追唔上
我就坐係度等你up
拉,竟然排得前過自來也同鼬 一啲concept都冇
五屬三代一早就識
呢個位係演示緊佢有埋接近寫輪眼既copy能力

好似前期卡卡西學人結印咁
真正既copy忍者應該係三代唔係卡卡西
依嘅時間點嘅佢撚夠自來也打
Lm
move on la
睇到完結,都未知輪迴眼有咩用,除左可以當cctv
20. 二代火影(穢土)

在生時肯定無呢個排名
但穢土二代比六道帶土秒嘅𣊬間多張起爆符貼係帶土身上 用出互乘起爆符連環大爆炸
動畫顯示係長時間爆炸 漫畫嘅爆炸比尾獸size嘅文太仲大

呢個反應 行動速度同威力 換作六道之下嘅其他人都唔會毫髮無傷
再加上佢識嘅眾多忍術同禁術 聰明才智 排呢度唔過分
仲有飛雷神
垃圾post 收皮啦
Ok bye
十分鐘無敵加高攻 比大家諗嘅強
須佐當時無啲外掛都打唔過
要考慮埋戰鬥智商即係輝夜都唔會勁過班咁樣
自來也同鼬打團藏一定唔會輸
垃圾post
輝夜勁過斑好多 一力降十會
完全唔避衝上去打佐助就係優解
岸本已經用香磷講到明係消耗戰,消耗對面須佐能乎時間/寫輪眼
佢老豆四代在生時期一定勁過呢個時期仙人鳴人
下 咁先21
好想知top10係邊啲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞