火影三十大角色實力排名

289 回覆
12 Like 530 Dislike
排名係參考設定 人物旁述 同戰績
係整體實力排名 有時排名高唔一定贏低啲嘅

自來也

三忍之一 係一般正常忍者嘅頂點 唔同範疇嘅忍術都有
仙人模式亦係一般忍者接觸唔到嘅領域

打佩恩其實表現得好好 真係輸在缺乏情報
無任何明顯缺點 但相對都冇咩突出點 至少唔係終極殺招或者外掛保命手段
即使唔同後期啲變態神仙比 同佢同等級嘅忍者只要有特別能力 例如三代雷影 鼬 甚至論忍術威力唔及佢但有外掛嘅忍者 例如在生時嘅四代火影 都會比佢強
29. 鼬(在生時期)

喺佩恩篇時期無論係漫畫描寫定設定書都將佢放喺同自來也同一個等級
個時設定書仲會數值化 直接兩個一樣總分

當然實際上鼬比起有太多終極手段 例如須佐 須佐唔知邊度出現亂咁嚟嘅劍同盾(btw唔係神器 神器係翻譯問題) 仲有伊邪那岐
但鼬一嚟重病在身 上面講嘅全部係不得已最後先用到 而且維持唔到太耐
二嚟對萬花筒用多咗會盲 即係佢就算普通咁開寫輪眼加強動態視力都係消耗緊 只可以排呢度
自來也先得30
咁佳腥些老豆入唔入30內
鼬得29呢個post大家可以唔洗睇
28. 三代火影(穢土)

三代係一個時常被低估嘅角色 事實上佢同自來也相似 係一個一般忍者可達嘅極致水平
喺第四次忍界大戰中靠幾個影分第同五大遁放出大型忍術 足以同阿飛嘅木遁小型高達對抗

體術方面可以打碎神樹樹枝救鳴人
最重要係大家所睇到嘅全部係七十歲嘅戰力 有一點要提嘅係當年設定書數值化三代戰力項項滿分 只有「力」「速」「精」(查克拉量)10分得6分

呢三項數值全部會隨住年齡下降 所以後生時被捧到最強火影係有原因
相對穢土嘅佢只有查克拉提升 「力」「速」依然係七十歲水平
前50都唔會有
係咪計埋堆大筒木先
正常20-30已經係曉無瞳術個班
Diu 打漏咗
會有幾個同人物唔同時期 因為實力差距太大
無計博人傳 我有睇但暫時有啲難量化能力
有同人物唔同時期打漏咗 但已經盡量減少同人物
No.1 小櫻
27. 阿飛(大和)

唔係帶土 而係可以包住人嘅漩渦面
四戰中阿飛利用大和嘅身體用咗木遁·木人之術 破壞力十足
雖然實力肯定唔及柱間 但可以有一個小型高達 而且識五遁忍術 已經讓佢遠超大部分忍者

一人擋住四影同忍者聯軍 即使對方全部都唔係最好狀態 依然係好好嘅戰績
小櫻有啲難排 有諗過29 30但戰績唔夠
有幾奇
淨係呢3個影都已經毀天滅地
8門凱 (穢土)
C4佬 (穢土)

得一得天下
26. 萬花筒佐助(五影會議/團藏)

提到萬花筒佐助 有一點好重要就係寫輪眼每次升級都係個新嘅學習過程
因為有新嘅瞳術要習慣之餘亦代表住有新嘅戰鬥方式

所以啱啱覺醒萬花筒 同鷹小隊去打killer bee嘅佐助實際上係實力大減 遠唔及打鼬時候嘅自己
去到打雷影時開始強返 打團藏時先正式提升水平
即使會變盲都可以用須佐十幾分鐘 之後須佐由骨架變盔甲 強過無辦法長開須佐嘅鼬 係正常的
穢土凱應該開唔到死門
e個時期既垃圾,自來也單手屌打啦,用腳結印都打死佢成隊。
屌打唔到 不過對戰的確有機
鼬29?
比佢勁嘅我連5個都數唔到
25. 團藏

團藏又係一個被低估嘅存在 好簡單列出幾點:

有別天神
公式書表明伊邪那岐係直接一隻眼一分鐘無敵 所以佢唔係十條命 係十分鐘無敵(搵唔到公式書圖)

穢土鼬得知佐助同團藏打無死感到驚訝

可以用木遁 雖然粗糙無技術 佢的確𣊬間用棵樹擋住佐助須佐嘅箭
通靈獸大象吸力強列佐助須佐都差啲被吸入
漫畫原作佢並無被佐助用手裏劍呢啲普通廢招殺死過
無咁高
啲實力排名果啲唔同你傾
但想講呢幕on9到震 十尾用5遁打過黎
三代on9 用返一樣既5遁接
起碼用雷打土 用火打風咁 5遁相勊咁打過去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞