有無人同我一樣對廢老有無止境嘅仇恨

202 回覆
579 Like 53 Dislike
戇鳩得過你回post 你好撚嬲
仆街死廢老dllm
最慘係佢地收成期咩都唔做
咩都唔洗做食正條水地產升值財自
以為依家啲後生都可以
拎部計數機計下幾多個月薪先買到樓

但Sorry佢地無讀書 數又唔識計
覺得依家大學生就好叻
剩係覺得我地唔捱得
佢地十個有十個
平時已經唔聽人講野
更加唔好諗住講道理改變佢地
成個小學雞報寸畀老師聽咁撚樣

唔講以為樓主開個po就係習近平呀?就一撚定啱曬,要聽曬佢講架喇?

一個連登匿名用戶up幾句啱自己聽嘅就諗都唔諗爭住奶鞋底,你呢D唔撚係廢老思想?呀仲好撚意思話人架喎
伊斯蘭本來就係最大型嘅邪教,恐怖主義嘅榮譽創始人,邪教徒真係死有何足惜,撐佢地嗰啲真係攞得白卡 2 蚊搭車
全球有差唔多二十億穆斯林
大部分都係和平/世俗化
比你講到除咗支共集中營嗰堆全部都抵死
即係包括埋唔少香港人屋企個姐姐
班00後仇呢樣仇嗰樣就係原因佢哋係支那種
和平世俗化
睇下新聞啦柒頭皮
無事無幹和平嗰班咪自然唔會上新聞囉
你Google下世界有咩穆斯林國家同睇下人哋生活先啦智者
80 90 年代移民嘅人去咗外國變得 Sarcastic
反諷暗示緊俾留港嘅人聽
好來好去
但係留得喺香港嘅人會有幾多智慧去聽吖
係都要乜都畫公仔畫出腸
有能力嘅已經走咗
講緊 pre-2020 時代

總之兩次移民潮都係帶走最叻最有能力嘅一批
淨返啲乜可以有咩要求
FYI 可以睇下當年火紅年代呢班 babyboomers 做過乜
https://cusp.hk/?p=2830
打開電話都見到班穆斯林難民喺歐洲街頭得閒就又跪又拜,有清真寺尊登唔用,得閒就強姦下人,得閒就恐襲下,傻閪先幫cancer 講野
仲要食正老人福利條水
特快公屋 長生津每月$4195 兩蚊車
樓主呢番言論
過多幾十年老左就會食回力鏢
你唔識欣賞姐,後生仔係咁

你講的野無錯的,
只係香港唔係一個比你當家的地方
母語教學-> 再偷渡做普教中
搞通識-> 發現唔對路又剷返走通識

玩撚咗兩代人
遇到惡人就靜撚過閪既伊斯蘭教

有無方法搞到佢地攞唔到政府福利?
做政府工尻下尻下先係出路 一係就頂唔住移民
係香港做90後真係好撚低賤
係 但改變唔到
唯有改變自己 搵夠就走
對呢個地方唔會再有感情
佢好佢閪都唔關我事
穆斯林做勁多善事,派食物畀窮人,啲廢老咪係又扮睇唔到
本身d 人都垃圾嚟啦

靠夠生得同歐美夠左佢地先有掟企

如果仲係以前宗教戰,佢地死撚晒啦,你諗下十字軍嗰d 白人而家d 科技樹點爆晒 班炸彈佬仲玩緊ak c4, 班白人已經核彈隱形戰機。憑咩做最多人嘅邪教咪就係生得同而家歐美左膠當道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞