有無人同我一樣對廢老有無止境嘅仇恨

202 回覆
579 Like 53 Dislike
8/90年代娛樂產業搞起咗

一台獨大都叫搞起左
(而家百花齊放先叫搞起左
撐巴人嘅弱智有咩好講
到班蛔豬炸到佢地佢地就會後悔啦
撐巴沙傻鳩
包頭佬都撐
其實好難想像香港搞到咩實業 1. 地方細 相對土地成本高 製造業相關可以收皮 2. 人口少 機率上出唔到好多頂級運動員 相關產業都難搞

反而搞增值產業如金融服務 轉口港 其實係啱哂 不過搞到貧富懸殊又係另一回事啦
新樓多唔多同香港人居住面積無關,反而政府真係要訂立最低人均居住面積
以色列幾十年來壓迫巴人,巴人反抗都好正常
多左供應平左咪自然人均大左,set左最低人均居住面積又唔起公屋私樓要賣3萬蚊一尺都冇用
多起公營房屋我認同,但樓價貴係香港d樓變咗做投資品,比人炒貴哂,應該要限制炒樓先,唔係起幾多樓都冇用

英法兩個都打壓咗德國十幾廿年
所以納粹發動二戰都好正常

話撚咗你班左膠本質就係極右法西斯
根本任何左膠論點都唔值得被討論
妖言惑眾呃細路
將巴人反抗以色列同納粹希特拉擺埋一齊已經係類比錯誤
加沙啲bb 咁撚可憐
周圍啲蛔狗兄弟國家唔收留??
請問你屋企收留咗幾多件??左膠又嚟得把口
吓 點解蛔巴玩恐怖襲擊反抗以色列就得
希特拉光明正大軍事行動打全世界就係邪惡
類比錯誤,你話係呀??我話你老母臭雞啊
右膠右癌就真係妖言惑眾,遺害世界
咁住緊舊樓堆人點呀,公屋而家都係住緊香港一半人口,另一半你想點,而家排公屋快都要幾年
40年代尾以色列同巴勒斯坦本來可以一齊立國,當初係邊個以為自己一定打得贏唔接受兩個方案,最後俾人打撚到一戙都冇???
蛔豬兄弟國又話幫拖,點知幾件一齊上都係俾人打到一仆一碌
跟住就要玩恐怖襲擊

咁都有班傻鳩同佢含

同我講無辜??還返世貿紐約嗰3000條人命先講嘢啦契弟
因為希特拉係壓迫者,以色列都係一樣

我唔支持哈馬斯,亦唔支持佢地無差別殺人,但否定唔到以色列一開始霸巴人地立國,幾十年來不斷壓迫巴人,直到最近仲要喺加沙玩種族滅絕

不過你諗野咁非黑即白,係永遠都唔會明
咁大愛包容加沙難民,想問上面嗰幾隻阻隔屋企收留咗幾多件???
冇啊,又喺得把口呀??
我屌你老母啦咁
係囉,唔知點解2019要揾左膠幫手,打國際線
成班左膠woke撚
同你一樣諗法
市區重建我都支持,問題係點樣重建,唔係起d偽豪宅出黎比人炒,然後趕絕舊區窮人就叫解決問題
因為希特拉係壓迫者

用返你哋啲左膠邏輯,你諗嘅一樣係非黑即白,係永遠唔會明希特拉諗乜

到底你哋明唔明你哋嗰啲所謂理論係幾咁廉價幾咁廢
總之人哋講A你就講B就以為自己好撚獨立思考
其實就係為拗而坳

你返去1930年問吓成個歐洲,當時希特拉係欺壓者,定係反抗者

睇過幾本史片書就喺度大大聲講嘢
咪撚喺度獻醜啦
搵幫手有乜問題??
而家邊個係非黑直白二元對立??
集結最大嘅力量有乜問題??

你呢個問題嘅無知程度就好似藍絲廢老講
唔想做中國人就唔好講中文一樣
似是而非廉價到仆街
既然係咁,關我屋企收留左幾多人咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞