自備膠飲管替換 被侍應提醒「唔用得」 食客怒轟:邊X度唔畀啊

525 回覆
483 Like 17 Dislike
剩係比人舉報再上黎巡查搞一大輪都冇左d 生意啦
所以間舖個員工咪同你講
個侍應都on99
睇清楚條法例先啦

諗起安心出行d 餐廳又係自己創例
最撚好笑話同職員解釋係自備飲管就得

仆街咁都要解釋,唔通我係你d食物度合成出黎?
nice 個食客行為要支持
你都幾撚戇鳩
未返過工?
樣樣嘢都係上頭叫你去做架啦
你唔撚做?
就係知香港多自私撚所以佢索性叫人唔好用
做法正確

不過應該好快又比班環保撚搞搞震
裝晒CCTV啦
拎幾十蚊時薪打份工仲咁撚多事,唔抵屌咩?
逐個 item 問侍應用唔用得
滿意未

待應拎幾十蚊時薪打份工
值得咁多嗲咩
個待應抵屌喎
咁多事做乜
間鋪佢有份?
比我就由得佢
「政策又唔係個職員定嘅,難為個職員有咩用呢?」、「不要為難職員,佢都係打份工啫」、「其實人哋打工啫,你X一個打工仔好威威?」、「呢啲咪正宗極品西客囉,少少嘢就講粗口問候人」、「你解釋下係自己帶來,就解決咗件事啦,有需要咁躁底?」。

屌埋呢d 人老母呀真係 自己帶都唔比人用 唔係博屌係咩先
間舖係你嘅 店方當然有權勸喻我唔好用
甚至有權叫我著得四正啲呀,唔准著短褲拖鞋

但法律並冇禁止我用,你有你勸,我會堅持用
係我就拎多幾枝出黎用
少少野都理
你好得閒?
依家仲要解讀錯左比人屌
又巡又搜又睇cctv 搞一搞至少冇左半日生意就因為一支飲管
呢d店員九唔搭八唔屌唔得
「政策又唔係個職員定嘅,難為個職員有咩用呢?」、「不要為難職員,佢都係打份工啫」、「其實人哋打工啫,你X一個打工仔好威威?」

真係想答番呢類人
知道自己只係一個職員 打份閪工 就靜啦 係都要凸個龜頭出黎
同我講做乜?

政府係唔俾餐廳派,唔係唔俾我帶
想知點攪
法例允許
「不要為難食客,佢都係食個飯啫」、「其實人哋食飯啫,你X一個食客好威威?」、「呢啲咪正宗極品西店囉,人地用咩飲管關你撚事咩」

你要放蛇捉都要捉店員提供膠飲管果一下
唔通有人袋住包白粉,唔認係佢又可以屈係間鋪賣俾佢
係囉
就係因為一支飲管搞到人無左半日生意,咁你應該同邊個講呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞