自備膠飲管替換 被侍應提醒「唔用得」 食客怒轟:邊X度唔畀啊

525 回覆
483 Like 17 Dislike
咁小朋友要用膠飲筒咁咪唔駛去呢間食?
好癲

被人嚇一嚇唔記得有咩問題
唔記得都賤?
所以話社會就係要有你啲忠忠直直既先好玩
原你老母意
環保關我撚事
屌得岩wor,濕鳩侍應咁撚多嗲
點解係批評樓主小事化大,而家係個侍應小事化大,唔屌佢一獲就要妥協,屌po主嘅人平時跪開就唔俾人企起身?
師兄
你開始跳
一唔理性你就輸架啦
致癌?
你話係就係?

咁撚仆街, 唔駛估都知係咩人喇!
沒有一個賤種黃屍係無辜的!

紙飲筒 真係屌你老味
賤都唔敢認,你又賤又無料喎
你衰過條友,佢起碼擺明車馬玩嘢,你網上講都要淆
樓主在文中更指,「如佢再嘈我即刻拍片,一路X佢老母一路拍片周圍放,好彩呢幾日心情比較好,未X佢老母」。

九成係連登手足
平時講英文,好少講中文,而且無得咁樣肆無忌憚笑鳩你班留港撚
邊句講錯呀
用膠飲筒就唔環保
俾錢買個膠袋先掉得垃圾就環保

講撚緊就算我食個 mos 外賣都
就咁用紙袋掉都唔得喎
係要買啲膠嚟掉
政策原意係乜?
攪清楚未?
拿,我就覺得好公道好支持政府嘅。我就唔知你一唔夠講就扯去留唔留港做乜柒

不過公唔公道關我撚事?點解我要諗埋餐廳?

餐廳外賣逐個盒逐支叉加錢有冇諗埋我?餐廳一見你食到差唔多就趕人走果陣有冇諗埋我?一張卡位搭三四個唔識嘅人果陣有冇諗埋我?安心出行果陣串柒柒咁喝你喺門口掃Code果陣有冇諗埋我?

冇嘅話我做乜柒而家要諗埋你?
你支持香港政府走塑政策
「你解釋下係自己帶來,就解決咗件事啦,有需要咁躁底?」。

唔係自己帶唔通間餐廳俾咩
條傻柒侍應仲要走嚟搞鳩人
平時有野要搵啲侍應就扮睇唔撚到,呢啲嘢自以為有權力就就衝出嚟吠
你老母有冇解釋下做錯乜生咗你隻弱智狗呀屌你老母
所以話你忠直純品
你提出佢講既野黎話佢賤
我提出佢講既野反駁佢邊度賤
我同佢都一樣係賤
而你就以為我係唔敢講係淆
師兄啱啱畢業仲未出黎碌?
關侍應咩事
就算退一萬步要告都係告間餐廳
告老細啦
侍應睇唔到唔通犯法呀
最多咪俾老細出氣炒囉
所以我唔會一大包帶出街

我會買獨立包裝嘅,每支外面都額外包住層膠,每次出街帶幾支,咁就唔驚太大包
係! 我支持走塑多過垃圾徵費!
其實膠餐具都會致癌,其實香港班反環保撚搵藉口同懶,唔肯自備可重用餐具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞