自備膠飲管替換 被侍應提醒「唔用得」 食客怒轟:邊X度唔畀啊

525 回覆
483 Like 17 Dislike
我的確係新移民,嚟咗英國幾年梗係新移民

你腥港人唔係香港土生土長當然先會覺得易搣香港身份
呢個政府又攪分化
咁你就咪撚咁多事啦
你啲邏輯係咪有問題呀
佢逗幾十蚊
係咪應該佢唔好搞好多事呀
點會調返轉唔值得屌佢呀
咁我自備膠飲管,又重用點計先。
見過有人係餐廳自備一大堆獨立包裝即開黎用
如果佢同個待應講,用完會自己帶走,我諗無人敢再出聲
了解到個規例就唔會做侍應。。
笑人留港點樣笑埋自己
你真係香港出世既話又點會覺得易搣香港人身份呀
值,有d撚樣唔屌唔得,就好似當年逼你掃code搭枱果d柒頭咁
唔為難員工
但員工就可以為難客人
食完嘢成嘴油用飲管咪會有油囉 唔通抹完個嘴先飲嘢咩
香港人不等於留港
你腥港人大陸讀書唔教邏輯咋
客冇屌錯
侍應如果自己話事去講就多撚餘抵撚死
但如果係老闆叫就冇計啦硬食
幫個職員嗰啲係咩玩法?自備膠飲管關佢叉事咩,舖頭冇膠飲管存貨怕咩叫捉呀
樓上已經唔少人提出問題

如果用私伙, 之後食物中毒, 入邊個數?
如果食店老細見你用膠, 再屌店員私自供膠, 有幾多人肯幫口解釋?
如果有環保L偷拍你用私秋膠, 再放相上網話食店供膠, 食店可以點樣追查番你當日用私伙膠o既情況?
如果有執法人員巡查, 見有人用膠, 有理冇理罰o左食店先 (之前"安心出行"已經係呢種執法方式), 可以點同執法人員解釋?
你係咪弱智?我一開始咪話土生土長點樣易搣

等你腥港人過幾招教吓點搣,話哂你成功過
無國籍叫留港人,留港係行為
全民自備即棄餐具
你腥港人成功搣甩舊身份,所以先係咁話易搣
我不恥下問你教我點搣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞