[無職父親]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (3)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
成套動畫風格都係偏向平淡低調啲
如果師傅合埋眼以為死硬果幕係魯迪出聲講大招名衝出嚟一下秒晒啲怪 然後再配d英雄出場嘅音樂應該會好型好好睇

不過諗下諗下咁樣就唔係無職嘅風格
魯迪本身都係行低調路線
我覺得係控制魔力流動同變換之類
可以變成土,水,火之類
都可以用魔力加速,增加密度,或者更仔細操作
例如嗰兩下岩砲彈

但因為男主感覺到個流動,所以無須詠唱控制到魔力

都所以越高級詠唱越長,等於令魔力更加精確,同時都需要更多魔力

縮短詠唱咪係佢做到部份,但部份唔得,所以要靠詠唱

治癒魔術就係感受唔到所以唔得

而後面
學某個魔術就係感受到魔力習中然後向一點釋放

越細個越容易學其實現實好多野都係
亂魔都係妨礙魔力流動
應該話 打亂魔力流動 貼切啲
Roxy黨表示得紅毛見到原來男主係會死
漫畫最新係去到動畫邊集
今集漢化的話
日文有冇新d唔知
印象係入咗傳送陣唔洗扑野
我都覺 佢一出場就估佢哋係同一個人
咒文就係令到無依個知識既人 (中世紀世界無科學理論) 係腦海可以構想點樣實現同呈現個結果出黎,男主本身就有齊哂理論同概念所以唔駛搞到咁繁複, 好似水加熱就可以係霧, 水夠凍就係冰, 岩石密度夠高有旋轉就可以加速
我認為冇腦海個part,直接到達結果
因為Rudy詠唱治癒魔術都冇
含劇透
尤其係超長神級解毒魔術,好似話佢詠唱完都唔知發生咩事?
火先慘
你試下揾個淨係識出爆裂魔法嘅睇下有冇用
無論是動畫還是其他媒體,由於媒介不同,直接將原作搬上螢幕是不可能的。因此,我們需要從「對該作品而言最重要的是什麼」的角度出發,選擇保留和省略的部分。這樣的取捨選擇對於如何呈現作品至關重要。
你呢個畫面係咪講緊七大罪
對於要X集做完Y本嘅動畫而言....
無上季嘅自如、餘裕,上季有種不經意嘅強大

今季feel到其實好有心,不過已經出盡晒力
成本落哂今集度
話唔定今季OVA得進又係紅毛
一季24集照呢個追度既話第3季中/後應該得
話唔定今季OVA得主又係紅毛
上季係用無限金錢同愛堆出黎
呢季雖然比唔上上季 但仲feel 到個愛係度 已經收貨了
上季真係稀虛都盡頭
上季係用無限金錢同愛堆出黎
呢季雖然比唔上上季 但仲feel 到個愛係度 已經收貨了
上季真係稀虛到盡頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞