[無職父親]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (3)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
佢係有休息過咁樣頂一個月
只係班怪物AI越黎越高搞到佢徹退唔到
希露菲係鐘意個人,Roxy係鐘意個情境
冇仔細講 你當希露菲有師傅3倍/以上魔力

師傅唔係無間斷咁用魔嘅 中間都有休息 有食嘢 多少回到啲

佢魔力量唔算特別高 只係佢對魔力控制非常好 令佢啲魔更加襟用

希露菲魔力高 但控魔唔夠好 所以佢上限反而冇師傳咁高
個個都話把聲唔襯佢 但我覺得岩岩好
佢係結左婚生埋仔 但根本就未真係成熟
之後成熟返啲再大個啲應該會變聲
希望繼續係大塚剛央配
等補充
老師出返黎我先記得呢套野魔法要詠唱
咁成個故都成日講命運呢點
覺得假嘅你就應該由俾車撞死轉生呢個巧合開始已經唔使睇落去唔使依家咁谷住谷住
換聲優都幾肯定唔會啦,男仔變聲14歲前咩都變晒啦。Rudy依加16歲,可能會再生高啲,但聲就定左㗎啦。

如果要換聲優,應該第二季第一集換就最perfect,一嚟係新一季,換左都唔覺突兀,二嚟男仔變聲係好合理,換左都唔會得罪fans

我個人就覺得依加把聲冇咩問題,唔明點解啲人會嫌唔夠成熟,唔係個個男人把聲都要好似子安咁㗎嘛加上Rudy又唔係猛男風格,普通中性聲線其實冇咩問題,内山夕実都好盡力壓低把聲
大家都睇慣Rudy用外掛,但無職成個世界嘅人其實每日都好辛苦咁泳唱緊
在地下城尋求邂逅是否搞錯了什麼
個人覺得
最尾個一幕合眼,然後全冰,節奏怪怪地
但最後rudy笑一笑
最後一個wide shot 又幾有feel
最後加首插曲再end就perfect
睇完迷宮飯就諗緊啲蜘蛛同蟲蟲點煮
睇完無職 見番師父 即刻玩下bd2 好有feel
迷宮飯
係咪話師匠以前可以單機刷晒啲迷宮?
但今集啲魔物係蜘蛛蜈蚣骷髏骨
師傅啲聖水
感謝上面幾位巴打解答
其實係地城盡量唔用水魔法 對果班水聖級法師係咪好大影響
全部炸曬佢
刷過唔係刷晒
可以用冰 都係水系
迷宮飯
唔通保羅癲到麗潔撩佢都唔屌所以嬲咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞