Sony 道歉後正式反擊 PC 玩家, 主動退款唔比你玩 / 買

192 回覆
265 Like 6 Dislike
都係睇你要咩,有人唔想撞到cheaters
以前玩borderlands我pc根本搵唔到人連
轉左ps就多好多場,又無人mod武器
1.搞多個AC呢樣嘢本身都多人屌
2.冇邊間廠係因為你唔搞AC就收翻你買咗嗰隻game,然後逼你食退款
3.SONY自己柒到短時間搞三單嘢出嚟,唔屌佢屌邊個

申利:有ps5,但都頂唔順sony呢期啲on9嘢
好多pc jj唔明console jj點解課金都要玩console online
就係為左佢個乾淨環境
console jj黎講其實我最想屌既係
點解一定要graphics mode行4k 30fps
唔比人graphics mode行1080p 60fps
ps同xbox都係
啲大廠愈乞人憎
玩家對steam就愈忠誠
呢班死乞衣黎
steam先平

首先佢啲特價好誇張

其次隻game跟一世

呢啲3大廠都比唔到
講緊班拿拿林爆機放出去
可以零成本打機
索尼死全家
打機打到乞兒咁平時食開二手飯?
console實體平d喎,其實原因好複雜
1. 無乜分地區唔同價錢
2. digital賣平d又會令實體鋪死晒
3. steam成日減價,多games多競爭
定價低d先引到d人正價買
呢個都以前盜版時代競爭留低既影響
4. 某d驚pc版銷量多d,賣平d都唔驚蝕
淨講borderlands 其實有其他因素
開頭佢epic 限時獨佔之後先steam
然後twitter 公開屌鳩steam 玩家唔撚鍾意epic 就咪撚玩之類
辣著班玩家咪相對少人玩
對馬係屈機嘅
日本人睇到應該要慚愧
上面盲撐sony 果條應該係

Sony係香港死極死唔去2手碟功不可沒
XBOX香港想買正版碟都冇幾間
2手市場直頭冇
同你講嗰樣嘢一樣 二手買 三手放
2手碟其實幫唔到遊戲廠

站喺遊戲廠我都只係賣咗一份出去

Sony就可能賣多一部機

打機係玩game定玩機?

Sony先至係仆街

有一次佢諗住封殺二手碟

其實嗰次大家唔阻止 三大廠隨時攬炒
暗中觀察
你打helldivers係pc定ps5
PS5
係xbone 封

不過而家d廠用軟性手法去封二手 推數位
好似劍星得數位豪位版
推gp 同訂閱製
點都有d錢落袋
3之前pc已經唔算多人
又多神仙
之前打dead island成日都有人一刀一件
我諗真係1比10
始終懶人多
天才
真係一定係啦
因為xb本來都係小眾
仲要多數都係gamepass
以商業角度始終都係有幾多獨佔先係綁住玩家既重點
睇老任就知
PS如果無獨佔撐場大家就算唔用PC都唔買PS啦
PC+NS
推畫面玩PC
老任玩真獨佔
唔係最新果隻,無epic,所以咪就係睇game
btw 呢d所謂既boycott會有幾多影響啊
我覺得係隻驚pc版配對有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞