Sony 道歉後正式反擊 PC 玩家, 主動退款唔比你玩 / 買

192 回覆
265 Like 6 Dislike

All future Playstation ports will require PSN on Steam.
PSN account needed Sony were refunding all preorders and delisting the game from store.

百幾個國家用唔到 PSN 全部唔賣比你, 以後唔會買到 Sony Game
Sony 突然咁重視 PSN 戶口連錢都唔要係想點
索安法
helldiver件事以為Sony咁渣,改作風
原來都係一貫日本做法,規矩就係規矩
想搞PC版PS+
要比錢先可以連機
又話單機game唔會咁做嘅
佢宜家應該係搵方法管理跨平台連線
唔比班掛狗無代價咁搞爛其他人嘅體驗

做得好肉酸就另一件事
股票已經跌到1年低位,sony今次真係on99
Sony:而家係我飛你唔係你飛我
有錢都唔賺真好野
講真sony entertainment 而家9成高層都鬼佬,唔關日本文化事啦
其實成件事佢改做舊玩家連ps acc送件好撚型嘅披風+只係新玩家先一定要連ps acc先玩到已經好好多
罪大係都要揀最多人插嘅方法
執柒左佢啦垃圾
下一步係有得同ps crossplay 嘅都要有psn先會連到ps玩家
咁咪唔撚玩 驚你有牙
做靚個會員數俾股東咋
subscription model 要有base 先俾人睇得出有機會做大
唔係因為呢件事 係關Paramount收購案事 首先要融資全Cash收購 仲要食埋Paramount嘅120億負債 所以啲分析師唔睇好狂插
要join ps+先比連機
佢低估咗班pc玩家底線咋 估唔到唔似console玩家咁易恰 以為自己係pc都可以好似平時咁打橫行
steam玩家見到要開ubi connect同origin都屌
更何況psn係更加嘅條件
之後出埋自己launcher
係咪見M$ game pass玩console pc兩邊都有嘅方式
sony諗着自己都整個類似嘅野
支持
其實真係一個方法黎
之前gbo2完全無皇管
其實pc好多大廠都做過呢d野, 係屌完先無再做得咁出面
以前pc都要裝果d咩launcher啊, windows live啊果d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞